Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

65 години Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян

Снимка: БГНЕС


Родопският драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян ще отбележи своята 65-годишнина с премиерата на комедията на Карло Голдони "Рибарски свади".

Режисьор е Петър Тодоров. Участват обичаните в града актьори Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Румен Бечев, както и най-новите попълнения на театъра Бориса Сарафова, Васил Читанов и Тодор Беров

В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" директорът на театъра Румен Бечев обясни:

Спряхме се на представлението "Рибарски свади“ по една единствена причина, защото това е един игрови спектакъл, пълен със смях и с добро настроение. Добре е човек да се посмее малко, да се повесели, да бъде зареден с позитивна енергия, за да може да продължи напред. За публиката това ще е един подарък от страна на театъра. С този спектакъл атмосферата тази вечер ще е по-празнична.

Бечев допълни още:

По отношение на съвместната ни дейност с общината мога да кажа, че днешният рожден ден и представлението, което ще гледа публиката, е благодарение на едно много активно участие на общината. Диалогът ни вече е съвсем друг. Имам пълната подкрепа на общината и не само на общината, на областната управа, защото нашият театър е театър, който трябва да се стреми да задоволи публиката не само в града, в областния център, но и в цялата област. Намерихме общата "приказка“ с областта, общината. Намерихме начин, по който заедно да осъществяваме дейността на театъра.

Цялото интервю с Румен Бечев можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14