Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се натоварен трафик по изходите и входовете на София днес и утре

Снимка: БГНЕС


Над сто хиляди автомобила се очаква да напуснат столицата в следобедните часове на днешния ден и утре сутринта. Заради това по изходите и входовете на София ще бъдат разположени допълнителни полицейски патрули. Натоварено се очаква да бъде и движението по автомагистралите. Комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция", предупреждава:

Днес, за времето от 16:00 до 20:00 часа и в неделя - от 14:00 до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили. Основните направления, които са най-тежки, са пътят от София за Перник към Благоевград - Кулата, по АМ "Тракия", АМ "Хемус", пътят Пловдив - Асеновград - Смолян, пътят Симитли - Гоце Делчев, пътят от Калотина до София.

Георги Златев от агенция "Пътна инфраструктура" обясни кои са местата по основните пътища с ремонти:

По АМ "Тракия" се ремонтират дилатационни фуги на 15-и и 20-и километър. Днес са осигурени по две ленти в посока изход София по направлението София - Пловдив. Ремонтират се и две мостови съоръжения. Едното е при разклона за село Труд, а другото е над река Стряма. По АМ "Хемус" продължава ремонтът на виадукта "Елешница". При следващите ремонти на тунела "Витиня" няма възможност за осигуряване на две ленти за движение в автомагистралния участък, затова сме осигурили и е подготвен, в добро състояние, старият път, който е през прохода "Витиня".

От МВР допълниха, че очакват засилен трафик и на 25-и септември, когато хората масово ще се прибират.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.