Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътна полиция": Най-голям е трафикът по АМ "Хемус", хората да използват обходни маршрути

| обновено на 25.09.16 в 18:27
Снимка: БГНЕС


Интензивно е движението по основните магистрали, съобщават от МВР. Колона от автомобили се е образувала по автомагистрала  “Хемус", от Ботевград до тунела "Ечемишка“ в посока София. Това съобщи началникът на “Пътна полиция” комисар Бойко Рановски:

Най-сериозният трафик е по автомагистрала "Хемус". В районите между тунелите,  където има ремонтни дейности, трафикът се движи с изключително ниска скорост. По магистрала "Тракия" има засилен трафик. Няма образувани колони, движението върви. Пак интензивен трафик има в района на Кресна, Симитли, Благоевград. Хората, които пътуват от Враца, Монтана, имат възможност да използват обходен маршрут, за да не се качват на магистрала "Хемус" през Ребърково, Своге, София, също така през прохода Петрохан.

Интензивен е трафикът и на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа".  На изхода на ГКПП "Капитан Андреево" се е образувала колона от товарни автомобили.  Движението на останалите гранични пунктове е нормално.

В София е натоварено движението на булевард "Цариградско шосе" съобщи пред “Хоризонт” началникът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев:

В момента движението е доста интензивно на входа към Пловдив и ако се образуват малко по-дълги колони от 200 метра, можем да изключим светофарите и да слезем да регулираме ръчно. На всички други входни артерии - и на Ботевградско, и на Владая, също е интензивен потокът на влизащите автомобили. На Владая от сутринта, от 9  часа сме пуснали реверсивното движение. Хората пътуват в две колони в посока София и колегите са заставени долу по места откъм булевард "Цар Борис". Там, ако се наложи, също да изключват светофарните уредби и да преминат на ръчен режим на работа, за да могат да вкарат автомобилите в София.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Мъж е загинал при ПТП на крайезерния път във Варнеско

Водач на лек автомобил е загинал вследствие на пътен инцидент на Крайезерния път, в отсечката до бившия Домостроителен комбинат, съобщиха от ОДМВР - Варна . Инцидентът е станал около 00:45 часа. 42-годишният водач се е движел от с. Казашко в..

публикувано на 25.09.16 в 10:00