Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-вероятният мотив за побоя над председателя на БХК е свързан с неговата работа

| обновено на 28.10.16 в 16:13
Красимир Кънев
Снимка: БГНЕС
Нанесеният побой на председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев е свързан с работата му. Това е основната версия, по която работи полицията. Служителите на СДВР са прегледали камерите в района на нападението, обясни директорът на Столичната полиция, старши комисар Младен Маринов:

На една от камерите се вижда силует, който при разминаване с Красимир Кънев го напада. Служителите са успели да установят къде има видеокамери, предприети са действия за снемане записите, тъй като не всички камери са на държавни и общински институции, има и на частни лица, но тъй като до този момент пострадалият не е пуснал жалба, разпоредих на началника на Първо районно, той изпрати екип по месторабота на пострадалия, за да се извършат процесуално-следствените действия. Там на място са извършени такива действия и продължаваме работа по издирване на извършителя. Към момента имаме само описание, което е дал пострадалият. Работим по версия, свързана с работата, с институцията, която представлява пострадалият, но естествено работим и по версия за някакви лични причини.


По случая се води досъдебно производство.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Николай Христов.
Междувременно, световната правозащитна организация „Амнести интернешънъл“ определи нападението срещу председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев като - цитирам - "тревожен акт на агресия срещу един от най-уважаваните правозащитници в България".  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.