Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демби е бил арестуван от холандската полиция

Димитър Вучев-Демби
Снимка: БГНЕС

Соченият за наркобос в България Димитър Вучев-Демби е бил арестуван от холандската полиция за взломна кражба от апартамент. Това съобщи директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

Димитър Вучев-Демби е бил арестуван на 1-ви ноември в Холандия заедно с още един българин - Коваленко Коваленков, който е познат на властите у нас за множество кражби. Двамата са били задържани от холандската полиция веднага, след като са извършили обир на апартамент. В момента Димитър Вучев-Демби се намира в предварителния арест на холандския град Алкмар. Това съобщи директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски. Той допълни, че българските власти са помогнали на холандските си колеги при извършването на цялостната разработка по случая с Димитър Вучев-Демби. От Националната полиция припомниха, че за последно Димитър Вучев-Демби е бил освободен от предварителния арест през юли тази година, след което повече е бил в неизвестност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.