Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигурността в избирателните секции е поверена на над 13 хиляди полицаи

Снимка: Радио ВИДИН
През целия изборен ден полицейските служители ще осигуряват охраната на избирателните комисии. Заместник-директорът на "Национална полиция" Тодор Грабенаров заяви:

След приключването на гласуването служителите участват в транспортирането на изборните материали до съответните районни избирателни комисии.

За безпроблемното транспортиране на изборните книжа в София се въвеждат временни ограничения за престоя и паркирането на автомобили. Специално внимание полицията ще обърне на сигналите за евентуални престъпления, свързани с изборите. Благородна Макева - заместник-директор на "Национална полиция", каза:

Бяха проведени обучения за разследващите полицаи по разследване на престъпления, свързани с изборния процес.

До 19.00 часа в поделенията на МВР ще се издават удостоверения за гласуване на хора без валидни документи за самоличност.

Столичната община организира транспорт за хора с физически увреждания до избирателните секции. Заявки ще се приемат днес от 7.30 до 19.30 часа на телефон 02 904 1351.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.