Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мигранти се опитват по няколко пъти да преминат нелегално границата ни със Сърбия

| обновено на 06.12.16 в 14:36
Снимка: БГНЕС

Мигранти се опитват по три и четири пъти да преминат нелегално границата ни със Сърбия, въпреки че са залавяни от полицията. Това разказа в интервю за "Хоризонт" ст. комисар Янко Янколов директор на Областната дирекция на МВР във Видин.  Повечето от мигрантите са регистрирани в Държавната агенция за бежанците и са от Афганистан.

Престъпни групи от Северозападна България са се специализирали в трафика на мигранти. Това разказва старши комисар Янколов:
Понякога избират и пътища, които са през села, дори и черни пътища, с цел да се избегнат полицейските проверки както от наша страна, така и от "Гранична полиция". Оставят ги в изоставени къщи да пренощуват, след което на друг транспорт се отправят в посока границата.

Повечето от мигрантите разказват пред полицията, след като бъдат заловени, че тяхната цел е Западна Европа.
Регистрирани са, но пак правят опити. Имаме случаи, когато лица сме задържали, по три-четири опита правят да преминат границата ни с Република Сърбия. Тяхната цел е Западна Европа, тъй като там имат роднини, хора, които ги чакат, дори семействата са им там. Ще правят опити, докато успеят.

Още по темата може да научите от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.