Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледни подаръци от "Софийски солисти"

Камерен ансамбъл „Софийски солисти”
Снимка: БГНЕС

Коледните подаръци, с които камерният ансамбъл "Софийски солисти", ръководен от маестро Пламен Джуров, ще дарят своята публика на 21 декември от 18 часа в Централния военен клуб, всъщност са премиери на две съвсем нови заглавия. След много успешния проект на състава в партньорство с Балет "Арабеск" - операта "Пандора" от Пол ван Брюхе и Петър Дундаков, сега двамата композитори отново посвещават на "Софийски солисти" свои композиции.


"Река чеРвено" на Петър Дундаков и Blood Moon Rising на Пол ван Брюхе ще прозвучат за първи път на българска сцена, а солисти ще бъдат Йордан Димитров - цигулка, Димитър Тенчев - чело и Огнян Константинов - виола.

Чуйте в звуковия файл подробности за концерта от диригента - проф. Пламен Джуров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14