Коледно матине „На Коледа с любов“ – директно предаване от зала „България“ на 25 декември от 11 часа

БНР Новини
Симфоничният оркестър на БНР

В деня на Рождество Христово, за четвърта поредна година Симфоничният оркестър и Детският хор на БНР ще поднесат своя коледен подарък на публиката в зала „България“ и милионите телевизионни зрители и радиослушатели. На диригентския пулт ще застане Найден Тодоров, а солисти са трима известни и много обичани български певци: Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов. Те ще изпълнят откъси от популярните мюзикъли: „Моята прекрасна лейди“ на Фредерик Лоу, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ от Андрю Лойд Уебър, „Целуни ме, Кейт“ на Коул Портър и др., както и традиционни коледни песни и творби на български композитори. С гласовете на Детския радиохор, ръководен от Венеция Караманова ще прозвучат любимите на публиката песни: „Joy to the world“, „Cantique de Noel“, „Елхичка“ и „Panis Angelicus“. Публиката също ще има и възможността да пее любимите си песни.

Орлин Горанов, Еделина Кънева и Найден Тодоров (отляво надясно) отправят коледните поздрави към слушателите.
Отиващата си 2016 година е изпълнена с много щастливи творчески мигове за солистите и диригента Найден Тодоров. Споделиха го след генералната репетиция в Първо студио на БНР, а коледните им послания ще излъчим веднага след концерта на 25 декември по програма „Христо Ботев“.
Нека усетим заедно вълшебството на един от най-красивите християнски празници – Рождество Христово, oт зала „България“ или на живо в ефира на БНТ 2 и програма „Христо Ботев“, точно в 11 часа.