Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната музикална академия със силно участие в инициативата "Обичам българската музика"

НМА "Проф. Панчо Владигеров" - София
Снимка: НМА

Много новини, свързани с Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", сподели със слушателите на предаването "Алегро виваче" проф. д-р Сава Димитров - декан на Инструменталния факултет във висшето учебно заведение.


Една от най-важните сред тях е специалното участие на преподаватели и възпитаници на Академията в 12-часовия маратон "Обичам българската музика", организиран от Софийската филхармония на 3 март, националния празник на страната. В концертния комплекс "България" от 10 до 22 часа ще бъдат изпълнявани произведения от български композитори. Ще участват много хорови състави и оркестри, солисти и камерни състави.

Какви музикални събития предлага на широката публика Националната музикална академия - чуйте подробности в интервюто с проф. д-р Сава Димитров в звуковия файл.


Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14