Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

57-ият рожден ден на Детския радиохор - на сцената, сред приятели

Детският радиохор с диригент Венеция Караманова
Снимка: БНР

На 21 март 1960 година е първата официална репетиция на Детския радиохор, основан и ръководен в продължение на повече от половин век от Христо Недялков. Всяка година на тази дата изключителният състав празнува с концерт. Традицията няма да бъде прекъсната и тази пролет, а събитието ще бъде в зала "България" под диригентството на Венеция Караманова, която ръководи хора.


На празника Детският радиохор ще има и гости. За първи път в концерта ще участва камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент проф. Пламен Джуров, а солистка ще бъде оперната певица Ина Кънчева, която има успешна професионална кариера и участия на много престижни международни сцени, но първите й стъпки са именно като член на Детския радиохор.

Какви спомени и емоции предизвиква всеки път този празник, и как се готви Детския хор на БНР тази година чуйте в интервюто с диригентката Венеция Караманова за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Ще го откриете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14