Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 600 хористи се събират в Балчик на фестивала "Черноморски звуци 2017"

Снимка: архив

Двадесет и два са хоровите състави, които се събират от днес в Белия град, за да участват в VII международен хоров фестивал "Черноморски звуци". 15 от тях ще се борят за Гран при на фестивала и награден фонд от 2500 евро.

Диригентката Валентина Георгиева организира форума от 2011 година насам с активното участие на хористите от "Черноморски звуци". Този път очакванията са за най-мащабното събитие с гости от 10 държави, които ще участват в пет различни работилници, водени от специалисти в различни жанрове хорова музика.

В журито на конкурсната програма са Елиянка Михайлова, Георги Андреев, Михаил Делчев и Валентина Георгиева.

След големия успех на творбата Laudate Dominum, omnes gentes, написана и посветена на фестивала през 2016 г. от словенския композитор и диригент Амброж Чопи, тази година той отново ще подари своя композиция и тя ще се превърне в химн на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци".

Чуйте в звуковия файл още интересни подробности за седмото издание на хоровия фестивал в Балчик в интервюто с артистичния директор Валентина Георгиева за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14