Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "Снежното момиче" с предколедна прожекция в Дома на киното


Предколедно късометражният филм‘’Снежното момиче’’ на младата режисьорка Илина Перянова ще бъде прожектиран днес в 16.30 ч. в Дома на киното в София. 

Перянова учи актьорско майсторство във Франция и България. През 2010 завършва режисура и актьорство към театралния департамент на Нов Български Университет и е част от творческия колектив на "Уга Буга Арт". 

28-минутната лента е  копродукция между Естония, Германия и България, носител е на редица международни отличия и е дипломната работа на българката от Балтийската Школа за кино и медии в Естония. 

Филмът е oснован на класическата руска приказка за Снегурочка и пиесата на Островски и ни пренася в един магичен съвременен Талин. Това е една история за чудесата и за вярата в божественото, но също така и прочувствена метафора за глобалното затопляне. 

В интервю за предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт" Илина Преянова,  споделя за снимачния процес, живота си в Талин и за трудностите пред късометражното кино в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14