Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драматичен недостиг на кадри в Детското отделение на Смолянската болница

Даниела Дариткова
Снимка: БГНЕС
Председателят на Здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова започва работа и в Детското отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Братан Шукеров" в Смолян, което може да затвори врати, тъй като няма лекари.

Тежки заболявания и пенсиониране на колеги доведоха до невъзможност да се покрие месечният график от останалите двама педиатри, каза д-р Дариткова. Тя призова колеги педиатри да се включат със своя капацитет за съхраняване на детското здравеопазване в Смолян. От началото на новата година д-р Дариткова ще бъде в графика на отделението.

Болницата се нуждае от работещи педиатри, които да покрият трайно нуждата от специалисти. Проблемът е драматичен и спешен, още повече, че сме в зимен период, в който винаги заболеваемостта е по-висока.

Ръководството на лечебното заведение гарантира добро заплащане, независимо от ниското остойностяване на педиатричните пътеки. Областната болница е в стабилно финансово състояние и ще осигури добро конкурентно възнаграждение. Отделението е ремонтирано, добре обезпечено и оборудвано, с чудесни условия, с възможности за добра грижа. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.