Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително новогодишно празненство ще подпомогне пострадали от пожар

Снимка: bulgariatravel.org

В родопското село Момчиловци ще се проведе благотворително Новогодишно празненство. То ще бъде в помощ на пострадалите от пожара седем семейства, които останаха без покрив в навечерието на Новогодишните празници.

За пореден път коледарите от селото дариха събраните средства за благотворителност. Това разказаха 11-годишният Лазар Вангелов и 12-годишният Иван Стефанов от Коледарската дружина в Момчиловци:

Дарихме за пожара, защото никой не е застрахован да му изгори къщата и затова решихме да им помогнем по бързо да си построят къщата наново.

Удовлетворени сме, радваме се, че дарихме тези пари. Да се надяваме, че няма да има повече пожари в селото.

Двете коледарчета са дарявали пари и за болни деца.

Около 60 самодейци от 8 до над 70 години ще участват благотворително в новогодишния концерт в читалище "Светлина", каза секретарят Васка Мавродиева:

Литературно-музикална програма, която до този момент на сцената на читалището не е показвана.

След концерта в читалището празничната програма ще продължи в центъра на  родопското село, каза кметът Сийка Суркова:

Благотворително ще пее славеят на Родопите и певицата с голямо сърце Нина Иванова. Дядо Коледа ще пристигне, за да раздаде оригинални подаръци. По време на благотворителното парти навсякъде в площадното пространство, най-вече около сцената, ще има дарителски кутии и всеки, който иска да помогне, може да остави своят принос там.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.