Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Любовен еликсир“ от киносезона на Метрополитън

Очарователен спектакъл, който носи много радост, веселие, добро настроение! Нямаше зрител, който да не напусна залата с усмивка на уста, а салонът беше буквално претъпкан. Разбира се, за всичко допринесе много прекрасната музика на Доницети. „Любовен еликсир“ е един от големите шедьоври на комичната опера, познат и обичан от публиката. Допринесе и великолепният изпълнителски състав – солистите, хорът и оркестърът на Метрополитън и дебютиращият млад диригент Доминго Хиндоян. Той наложи стремителни, бравурни темпа, които да направят от операта фойерверк.

Очарователна беше изпълнителката на ролята на Адина, южноафриканското чудо Прити Йенде - млада, красива, много музикална, с блестяща вокална техника и сценичен чар. Прекрасен тенор е Матю Поленцани - идеален изпълнител на тази толкова известна партия, с много красив глас, нюансиран, самият той с красиво излъчване на мъж. Даже започваш да се чудиш: Та нали Неморино е селският глупак? Но пък иначе как щеше да го хареса красивата Адина?

И друг път съм гледала Илдебрандо Д’Арканджело като Дулкамара и винаги ме е впечатлявал с невероятния си актьорски талант! Много е забавен, с много интересни находки в държанието на героя си, а и пее прекрасно. Може би неговата партия е технически най-трудна. И младият Давиде Лучано създаде на сцената сполучлив образ на офицера самохвалко, а и гласовото му покритие бе много добро. Както винаги, оркестърът на Метрополитън бе на ниво, хорът също.

Постановката на Бартлет Шер е традиционна и много въздействаща и в комичните, и в лиричните моменти. Въобще, истинско удоволствие бе да се гледа и слуша тази очарователна постанавка на „Любовен еликсир“ на Доницети!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14