Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частен съдебен изпълнител продаде сграда заради дълг на Община Смолян за половин милион лева

Снимка: БГНЕС

Частен съдебен изпълнител днес е продал сграда заради дълг на Община Смолян за половин милион лева. Става въпрос за част от Младежкия дом на новия център, в която се помещава под наем банка.

На 17 май се е състояла публичната продан на две тематични за Смолян сгради – Журналиста и Младежкия дом. Сградатата на клуб "Журналист", където в миналото се е помещавал Градският съвет, е разделена на два обекта. Единият е за 238 320 лева, а другият за 478 864 лева. В сградата на стария център оферта не е била подадена. За частта от Младежкия дом е постъпило предложение за 503 000 лева. Купувачът е кърджалийска фирма.

Продажбите от частния съдебен изпълнител се извършват заради дълг на общината към консорциум "Светлина". Договорът помежду им е за ремонтно-възстановителни работи и експлоатационна поддръжка на уличното, парковото и архитектурно осветление на територията на Община Смолян, сключени за 2 млн. и 400 хиляди лева в началото на 2008 година за срок от 5 години при предходно управление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.