Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска лятна акордеонна академия в Борисовата градина

Дирекция "Култура" на Столична община организира през летните месеци детски програми и концерти в Борисовата градина, Южния парк, парк "Заимов" и на други места на открито.

На 11 август (събота) от 18 часа и на 12 август (неделя) от 11 часа пред лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе Детска лятна акордеонна академия. Целта на форума е децата да се запознаят с красотата и възможностите на този музикален инструмент - желаещите ще могат и да опитат как се свири на него. Ще има игри и много награди.


Събитието е част от културния календар на Столична община и се реализира от акордеониста доц. д-р Добромир Митев - преподавател в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. Заедно с него в Академията ще вземат участие негови бивши и настоящи възпитаници.

Вход свободен!

Чуйте в звуковия файл поканата на Мария Гешевска от организаторския екип и изпълнение на Георги Величков на фрагмент от прочутите "Картини от една изложба" на Мусоргски в аранжимент за акордеон.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14