Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Цветкова-Маджарова и Райна Попова почитат с концерт диригента Емил Чакъров

Мария Цветкова-Маджарова
Снимка: Ани Петрова

Носителката на приза "Музикант на годината 2017" в анкетата на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Мария Цветкова-Маджарова е активен участник в Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Тази година изданието е посветено на 70-годишнината от рождението на маестрото, чиято кратка, но феноменална кариера започва именно от Бургас. Фестивалът започна на 3 юли и ще завърши на 5 септември.

След поредица оперно-оперетни концерти и преди участията ѝ в спектакъл на операта "Турандот" от Пучини на 28 август и в премиерата на оперетата "Бал в Савоя" от Паул Абрахам на 5 септември с трупата на Бургаската опера, Мария Цветкова-Маджарова ще изнесе солов рецитал в съпровод на пиано от Райна Попова. Двете са избрали да представят песни от Рихард Щраус и Георги Златев-Черкин, а една от песните на Щраус - "Успокой се, моя душа" е дала заглавие на целия концерт. Датата е 13 август, начален час 19.00, а мястото - Експозиционен център "Флора" в Бургас.

"Всяка една от тези песни аз съм научила специално за този концерт и всяка една от тях е избрана специално, така че да може да се навърже нишката на цялата драматургия и история на този концерт", споделя певицата.

Подробности за програмата на концерта и за посвещението му Мария Цветкова-Маджарова разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14