Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класика на площада за Деня на Варна

Фонтаните на площад "Независимост" във Варна

Варна отбелязва своя официален празник на 15 август - на големия християнски празник Успение Богородично. По традиция Оркестърът на Варненската опера ще изнесе празничен концерт на площад "Независимост" в цетъра на града, а за трета поредна година е поканен да дирижира Мартин Пантелеев.

"Любимата Варна е изключителен град с изключително музикална публика. Именно заради това отговорността всяка година расте. През годините имахме прекрасни солисти. Тази година предизвикателството е още по-голямо, затова се радвам, че солисти като Деян Вачков и Илина Михайлова, от по-известните имена, се съгласиха да участват с много интересни оперни и оперетни арии. Но даваме шанс и на по-младите: на Емил Павлов, който е изключителен талант - тенор, също така на Мария Павлова и Стефани Кръстева - таланти, които съм сигурен, че в бъдеще ще бъдат чути от голямата българска публика, а се надявам, разбира се, не само в България. Пожелавам им успех и им благодаря много!" - това сподели в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" маестрото.


Празничният концерт за Деня на Варна започва в 20 часа до фонтаните в центъра на града и е със свободен достъп за варненската публика.

Чуйте цялото интервю с Мартин Пантелеев в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14