Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В намален вид до 30 ноември ще е експозицията на Владимир Димитров-Майстора в кюстендилската галерия

Десетки картини от постоянната експозиция на Владимир Димитров-Майстора в кюстендилската галерия, която носи неговото име, няма да бъдат достъпни за посетителите заради регионалната изложба "Струма", домакин на която е галерията. В намален вид експозицията ще е между 15 октомври и 30 ноември.

Постоянната експозиция във фоайето и в залите на втория етаж на галерията е от около сто платна на големия ни художник. Там са повечето от шедьоврите му. Заради домакинството на регионалната изложба "Струма", организирана редовно с творби на живописци от регионите Перник, Благоевград и Кюстендил, която ще бъде открита на 20 октомври, почти половината от платната на Майстора ще бъдат свалени. Уредниците се надяват това да не намали интереса към експозицията, посещавана от десетки любители и ценители на живописното изкуство и на творчеството на Майстора. Кюстендилската галерия съхранява около 1800 негови творби. Най-известните от тях са в постоянната експозиция. Посетителите вече се впечатляват и от новореновирания парк "Галерията" пред комплекса, реализиран по проект за около два милиона лева по програмата "Региони в растеж".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14