Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежка енергия и вдъхновение с фестивала „Life“

Лара Пилчър, Девора Крумова, Ива Дойчинова и Давид Крумов
Снимка: Таня Любенова

За четвърта поредна година фестивалът „Life“ събира в „Дворецът на щастливите хора“, и не само там, около 70 млади хора от България и около 20 души дошли от цял свят, за да ги насърчават в различни видове изкуства и да ги мотивират да променят живота към по-добро.
В студиото на „Нашият ден“ гостуват организаторите на „Life“ Девора и Давид Крумови, а също Лара Пилчър, един от менторите, която идва от Австралия.

Още в началото на разговора Давид Крумов щедро разширява периметъра на младостта до четирийсетгодишните.

„Влюбих се в работата на Давид и Девора и това те правят - споделя Лара Пилчър, която за втори път гостува на фестивала. – За мен е чест да работя с екип от цял свят. Наслаждаваме се и обичам младите хора тук.

Тази година имаме музикален театър, аз съм магистър, работя в Лондон, в Австралия. Миналата година обучавах само по актьорско майсторство. Тази година се включвам там, където имат нужда от мен. В програмата имаме вдъхновяващи сесии, вечерни концерти, така че за целия екип е много сериозна и трудна работа, но и наистина променяща живота.“

Идеята на фестивала е да запознае младите хора с различните видове изкуства, не само като публика, а и като участници. Менторите ги насърчават да отключат творческата си енергия, без значение дали планират да се занимават с изкуства професионално.

Чуйте разговора, от който ще научите къде се намира „Дворецът на щастливите хора“ и какви събития предстоят в програмата му. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов: Протестът започва да променя профила си

"В ситуацията, в която се намираме, най-важното е да бъде защитен общественият интерес, а той има нужда от работещи институции", каза в предаването "Нашият ден" политологът Антоний Гълъбов по повод продължаващите 37 дни протести с искания за оставка.  "Протестът започва да променя профила си и това е най-същественото. Той все повече губи гражданския си..

публикувано на 14.08.20 в 12:52

Проф. Георги Каприев: Време е да спрем да гледаме назад

" Първата цел на протеста беше разбуждането на гражданското общество в България и тази цел вече е постигната, каза в предаването "Нашият ден" проф. Георги Каприев по повод продължаващите вече 37 дни граждански протести у нас. Втората цел беше да спрем с тази безсмислена реторика за връщането на комунизма , който щял отново да ни завладее. Комунизмът е..

публикувано на 14.08.20 в 11:06

Началото на учебната година – въпроси и неизвестни

Учебната година у нас ще започне присъствено, но как ще продължи, ако епидемичната обстановка се влоши – този въпрос буди тревоги и притеснения. Как ще се отрази това на родителите, които вече изчерпаха платения си и неплатен отпуск. А и ако детето остане у дома, родителят бива ангажиран с учебния процес. Какви възможности има за подкрепа на родителите...

публикувано на 13.08.20 в 12:58

Национален конкурс „Път към славата“ – Summer Camp 2020

Арт Център "Кърнолски" е неправителствена организация, която организира и провежда конкурси и фестивали в областта на детското изкуство. Димитър Кърнолски гостува в "Нашият ден" и разказа повече за тазгодишното издание осмо на фестивала  “Път Към Славата: Summer Camp” и за конкурса и за Лятната академия. "Доц. Етиен Леви, Искра Милкова, проф. Велимир..

публикувано на 13.08.20 в 12:50

Градски герои

Подлезите далеч не са любима част от градското пространство. Те безспорно са необходими, но ги използваме едва когато изчерпаме другите възможности.  За да бъде един подлез безопасен, като минимум условие е нужно да е осветен и чист. Има постоянна опасност обаче стените му бързо да се покрият с грозни надписи и драсканици. Оказва се, че когато..

публикувано на 13.08.20 в 11:41