Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОГА фест Етрополе 2019 – за малки и големи

БНР Новини
3
Снимка: Мога фест

За девета поредна година, между 23 и 25 август, в Крайградския парк на Етрополе и други локации в града ще се проведе МОГА фест. Събитието е с вход свободен и има музикална, детска и спортна програма. Имената в музикалната програма са Out of Mind, Спални Места, The Lefties, The Case, This Burning Day и The Bedlam Club.

Организаторите на фестивала са планирали сериозна и цветна детска програма.В събота и неделя малки и големи ще могат да рисуват във вода, да майсторят плашила, да рециклират хартия, да измислят приказки, да чуят истории за съкровища, да пробват научни експерименти.

За МОГА фест, за фестивалната култура у нас и по света, за това трудно ли се прави голямо събитие с вход свободен в предаването „Артефир“ разказват Константин Калайджиев, един от организаторите на МОГА фест 2019 в град Етрополе и Ани Маринова, от екипа на детската програма на фестивала.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Театър "Феникс", където различията изчезват

В ефира на предаването "Нашият ден" гостува Пламена Янкова , ръководител на театрална формация "Феникс". Тя разказа за прераждането на формацията и за това как младежи с и без увреждания преодоляват границите помежду си чрез театралното изкуство. Изкуство срещу дискриминацията на хора с умствени затруднения Деца със СОП, или как да..

обновено на 01.08.24 в 11:12

Любовта в действие: Спомен за отец Димитър Вукадинов

Днес често говорим за любовта – споделяме крилати фрази в социалното пространство за това как тя е в основата на всичко, как ще ни спаси, укоряваме се един друг за липсата ѝ, четем истории, в които тя е главната героиня. Но има хора, които проповядват любов не с думите си, а с поведението си. Един такъв човек е бил обичаният столичен свещеник..

публикувано на 01.08.24 в 09:56
Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър

Д-р Цветеслава Гълъбова: В топлите дни има обостряне на психозите

В ефира на предаването Lege Artis д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че по статистика в топлите дни и месеци се наблюдава обостряне на психозите и отключване на нови психози. Докато депресиите не са толкова чести, маниите и обострянията на шизофренните психози са разпространени. "Науката все още няма обяснение защо това е така", казва тя.  Според д-р..

обновено на 31.07.24 в 14:45

Децата през лятото – кои са най-честите травми?

В ефира на Lege Artis д-р Стефан Церовски, травматолог и ортопед в Университетската болница за активно лечение по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев", сподели своите наблюдения относно увеличаването на травматизма през летния сезон. Лятото е време, когато децата прекарват много време на открито, играейки и занимавайки се с различни спортове и..

публикувано на 31.07.24 в 13:14

Какво се учи в българското училище в Париж?

В рубриката "Минути на редактора" ви разказахме за едно от петте български училища в Париж, което носи името "Родна реч омайна". Това училище играе ключова роля във възпитаването на българското самосъзнание сред младите българи в чужбина. За важността и мисията на училището разказа директорът Пламена Ерон. Училището е създадено през 2019 г. с..

обновено на 31.07.24 в 13:11