Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Езикът на тялото има своя граматика

Не си крийте ръцете, когато говорите с другите, съветват специалисти

БНР Новини
Мария Мира Христова и Мирена Колева
Снимка: Кирил Чобанов

„Първото впечатление се създава за милисекунди. За една двеста и петдесета от секундата човешките същества решават дали една личност е опасна, или е ресурс, дали той или тя е забавен, дали ни създава усещане за сигурност. Всичко това се случва за милисекунди”, казва специалистът по невербална комуникация Щефан Вера, комуто предстои среща с българската публика на семинар, посветен на невербалната комуникация.

В студиото на "Нашият ден" гостува Мирена Колева, управител на WIFI България, която организира срещата.

Как да правим добро впечатление и да изглеждаме уверени? Как да разберем дали някой ни лъже, и как да преценим дали да се доверим на някого? – отговорите на тези въпроси, които всички ние си задаваме, зависят много от правилното разчитане на езика на тялото, на жестовете, мимиките, позата на човека пред нас. 

Ръцете, очите, устата – те са в центъра на невербалната комуникация, а какво точно казват те, докато ние говорим, ще научите от разговора в студиото.

"Не бива да се подвеждате да четете някой от елементите на езика на тялото поотделно – настоява Мирена Колева. – Нужно е да познавате тази граматика, за да четете хората."


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Светлана Тилкова, Стефан Димитров и Богдана Карадочева

Богдана Карадочева и Стефан Димитров пяха за романтичен пътеводител

Богдана Карадочева и Стефан Димитров създадоха незабравим празник при представянето на книгата „София. Адресите на любовта“ от Магдалена Гигова. Те тематично изпяха две песни – едната за любов, а другата – за столицата (с изричната уговорка, че вече не е нито тъмна, нито страшна) и предизвикаха бурните овации на присъстващите, които им пригласяха..

публикувано на 30.10.20 в 15:25

Д-р Павлина Михайлова: Спешно се търсят донори на плазма

В тези тежки дни, когато коронакризата у нас се задълбочава, дни изпълнени със страхове от едни и егоизъм и злоба у други, един човек успява да даде искрици надежда, че все още има хора готови да направят добрина за другия, че все още съществува емпатия сред нас, успява да върне вярата в хората и да покаже , как може да се помогне на болните от Ковид, а..

публикувано на 30.10.20 в 14:44

Covid криза, тероризъм и мюсюлмански бойкот във Франция

От полунощ Франция е в национална карантина в опит да се справи с бума на заразените с коронавирус. Французите ще могат да напускат дома си само за да пазаруват храна и лекарства, да отидат на работа или по неотложни семейни причини. В тази тежка ситуация при пореден терористичен акт тунизиец уби трима души в Ница. В рамките на месец във Франция се..

публикувано на 30.10.20 в 12:00
Валентин Попов/ личен архив

Валентин Попов: На коя линия е МВР и какво е финансовото изражение на това

"Никога не е спирал диалогът между ръководството на МВР и синдикатите", каза тази седмица министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Като пример той посочи промяната в Закона за МВР за изплащане на положения извънреден труд на служители на ненормиран работен ден от 1 януари 2021 г., което ще струва на държавата над 60 млн. лева...

публикувано на 30.10.20 в 09:54
Милен Цветков

Събуждане с Милен Цветков в навечерието на будителите

Доколко е важно събуждането, ако сте в ролята на зрител или слушател на сутрешен блок? Въздействието върху деня, съзнанието, мислите, постъпките е неизбежно. Сутрин сме настроени към възприятия по особен начин. Моделът „сутрешен блок“ е анализиран от мнозина, а тази седмица се навършиха 20 години от старта на „Здравей, България“ с първи водещ –..

публикувано на 30.10.20 в 08:48