Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата схема на програма "Христо Ботев" – водещи и предавания

Програма „Христо Ботев“ – националната културна програма на Българското национално радио, тръгва на 24 май с обновена програмна схема

Програмата е уникална в българския ефир: във времена, когато политическите страсти все повече завладяват българското общество, тя остава вярна на единствената заслужаваща си, вярна и вечна страст – страстта към красивото, възвишеното, стойностното, истинското… Три са принципите, следвани при обновяването на програмната схема на програма „Христо Ботев“ – съотговорност към лиценза, единност на линиите, културата в нейното най-живо и вдъхновяващо случване. Работещите в програма „Христо Ботев“ си дават сметка, че от тях зависи българската култура, изкуство, образование наука да заемат полагащото им се централно място в българския ефир. Програмата винаги е бдяла и се е старала това да бъде истина и – без съмнение – ще продължи да бди и да се старае така да бъде и занапред.

Водещи и редактори на предавания за култура, изкуства и история по програма „Христо Ботев“: Бойко Ламбовски, Димитрина Кюркчиева, Таня Димова… 

Музикалните редактори и водещи на предавания: Албена Велева и Татяна Робева. 

Новите гласове в ефира на Програмата: Надежда Московска, Емануил Видински, Еми Барух, Даниел Ненчев, Ивайло Кицов.

Чуйте подробно за всички новости – в звуковия файл.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Честит празник на програмата за култура и образование "Христо Ботев"

Празнуваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празнуваме буквите – онези сакрални знаци, които издигат съществуването ни над окаяния бит и варварското всекидневие и ни определят като..

публикувано на 24.05.21 в 14:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Майстора през нашите очи" - рисунки на Владимир Димитров-Майстора през очите на ученици

Как изглеждат рисунки на Владимир Димитров-Майстора през очите на ученици от специалност "Изящни изкуства" в Националното училище по изкуства "Добри Христов" в град Варна? За това разказват художникът Георги Кенаров и неговите ученици – Виктория..

публикувано на 25.04.24 в 17:15

Весела Ножарова: Българският артпазар все още не е регулиран

В сянката на пандемията един лозунг започна да се издига сред хората – "Купувайте изкуство от живи художници, на класиците пари не им трябват". Тази фраза, която бързо придоби популярност, отразява желанието на обществото да подкрепи съвременните..

обновено на 25.04.24 в 12:50

Резервно око: един различен поглед към реалността

Художникът Радослав Мъглов представя новите си творби в изложбата "Резервно око" в столичната галерия "Аросита". Кураторът Викенти Комитски споделя за експозицията: "В тази изложба на Радослав Мъглов, под формата на серия от непоказвани рисунки, се..

публикувано на 25.04.24 в 07:53
Радостин Радев

Като на филм: пътят от България до Англия на актьора и продуцент Радостин Радев

Вместо да стане полицай, какъвто си е представял, че иска да бъде, той избира да е от хората, които могат да изиграят всеки, дори човекa на реда. От школата в Симеоново до самолета, който каца в Лондон, Радостин Радев извървява пътя на самоосъзнаването и..

публикувано на 24.04.24 в 16:46
Кадър от снимачния процес

Музикален клип говори за любовта на човек към родината

Предстои премиерата на музикалния клип "Оставам" на певицата Вили Русева. Сюжетът на клипа представя една история за силната и непреходна любов между човек и родина. Идеята се ражда от режисьора Борислав Костов, който от години работи по сценарий за филм..

публикувано на 24.04.24 в 16:04