Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Концерт на Красимира Стоянова

7
Красимира Стоянова, концерт от ММФ „Варненско лято“, диригент Георги Димитров
Снимка: Росен Донев / ММФ „Варненско лято“

На 20 август в рамките на международния музикален фестивал „Варненско лято“ се състоя концерт на Красимира Стоянова с участието на симфоничния оркестър на държавна опера Варна бяха изпълнени. В летния театър, под диригентството на Георги Димитров бяха изпълнени арии и оркестрови фрагменти от „Аида“, „Отело“, „Силата на съдбата“ на Верди, „Палячи“ на Леонкавало, „Сестра Анжелика“, „Тоска“ на Пучини, „Ла Вали“ на Каталани.

Красимира Стоянова, концерт от ММФ „Варненско лято“ с участието на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна, диригент Георги Димитров.
Преди това,на 31 юли, отново в програмата на фестивала Красимира Стоянова заедно с Людмил Ангелов изнесоха рецитал с песни от Чайковски, Рахманинов, Шуберт и Пучини. Този концерт излъчихме директно. Двамата ще бъдат отново заедно пред публиката в София на 17 октомври от 19.30 часа. Концертът в зала „България“ е включен в програмата на фестивала „Пиано екстраваганца“.

През това лято нашата имените певица осъществи майсторски клас в родния си град Велико Търново на 21, 22 и 23 август по проект „Сцена на вековете с поглед към бъдещето“. Майсторският клас завърши с гала концерт на 24 август в залата на МДТ „Константин Кисимов“, а младите певци бяха съпровождани от пианистката Вяра Шуперлиева.

Красимира Стоянова, концерт от ММФ „Варненско лято“, диригент Георги Димитров.
Почитателите на Красимира Стоянова в Пловдив също имаха възможност да я чуят на сцената на Dkjr театър. В концерта на 30 август наречен „Гласът на Камен“ заедно с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Лучано ди Мартино тя пя заедно с Иван Момиров, Мариана Пенчева, Кирил Манолов, Юлиан Константинов и др.

В звуковия файл може да чуете предаването „Музик мания“ излъчено на 22 септември.

Снимки: Росен Донев / ММФ „Варненско лято“
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вера Немирова поставя „Дон Карлос“ в Дрезден

Тази вечер (22 октомври) във великолепната „Земпер“ опера в Дрезден ще се състои премиерата на операта „Дон Карлос“ на Верди. За първи път след пандемичните забрани театърът, който има 2000 места, ще може да посрещне 800 зрители. Режисьор на спектакъла е Вера Немирова, която само преди две седмици постави операта „Кармен“ в Нюрнберг, а веднага след..

публикувано на 22.10.21 в 11:20

Гергана Несторова: не обичам да се състезавам, но обичам сцената

В късната петъчна вечер на 22 октомври в предаването „Български изпълнители” ще ви срещнем с Гергана Несторова. Творческият ѝ път като музикант започва от местната школа в родния и град Несебър. Продължава образованието си в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас в класа по пиано на Юлия Ненова, а..

публикувано на 22.10.21 в 10:55
Здравко Лазаров

Директно от зала „България“: Радиосимфониците възпяват морето с музика от Менделсон, Елгар, Блох и Бридж

Ако това лято не сте се наситили на морето и копнеете за още един досег с него, можете да го сторите с помощта на музиката! В петък вечер (22 октомври) Радиосимфониците ви предлагат специален поглед към морската шир, осъществен с помощта на композитори от 19-и и 20-и век. Ще прозвучат увертюрата „Спокойно море и щастливо плаване“ на Феликс..

публикувано на 22.10.21 в 09:05
Брад Мелдау

Пловдив джаз фест 2021

Днес „Джаз клуб“ отваря врати (на 21 октомври от 23 часа) с пиеса, наречена „Илюзия“. (Не на „ФСБ“, но пак е хубава). И не е илюзия, че нейните изпълнители са свързани с българската сцена: пианистът Чик Кърия остана очарован от нашата публика при концертите си в България; също и Джон Патитучи с неговия „пеещ“ контрабас. Третият музикант, с феноменално..

публикувано на 21.10.21 в 09:25
Пламен Цветанов

Пламен Цветанов: И пианото си има собствен характер

За него пианото е като човека – има свой характер. Преоткрива тази свойственост на пианото още от малък, когато започва да танцува с пръсти по белите клавиши и да реди доминото на своя музикален вкус. Първоначално по нотите на класиката, а по-късно по своите собствени, които сам композира. Така любим му става класическият композитор – Йохан Себастиан..

публикувано на 19.10.21 в 12:25