Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Демонстрация - спектакъл за качествата на хартията във водния куклен театър

„В главната роля хARTията“ – това е най-новият спектакъл на „Малък куклен театър „Слон““, след като през юли месец те за първи път представиха воден куклен театър на камерна сцена с представлението си – „Красивия геном на водата“. 

Спектакълът - демонстрация на тема „В главната роля хARTията“ можете да гледате в неделя (3 октомври) от 19 часа на сцена 47 в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Представленията и технологията на изработване на куклите за воден куклен театър са плод на многогодишни изследвания в областта на кукления театър на доц. д-р Мирослав Цветанов, който заедно с режисьора на спектаклите Роза Николова създават едни красиви светове с магията на хартията, водата и кукления театър. Композитор на музиката в спектакъла е Пламен Цветанов, а актьорите са Върбина Ангелова и Илияз Иляз.

Доц. Мирослав Цветанов и Роза Николова
Чуйте повече за „В главната роля хARTията“ в звуковия файл.

Снимки, видео – Малък куклен театър „Слон“
ВИЖТЕ ОЩЕ

Маестро Антони Дончев представя новия си албум „ЗuР“

Маестро Антони Дончев представя пред публика своя най-нов албум „3uР“. Джаз стилистиката и съвременната музика – това могат да очакват почитателите на джаза и не само. "Аз не обичам определенията и не търся жанрови характеристики. Като че ли това вкарва в някакви зависимости. Затова нека всеки разбира музиката, така както сам реши", казва маестрото в..

публикувано на 08.12.21 в 16:53

Връчват наградите от конкурса за студентско творчество на името на Георги Черняков

Георги Черняков е ментор на стотици днешни писатели, преводачи, журналисти, драматурзи. На 8 декември e връчването на наградите от Националния литературен конкурс за студентско творчество на името на Георги Черняков. В различни категории ще бъдат наградени участниците в седмото издание на литературния конкурс. Церемонията е в Камерната зала на..

публикувано на 08.12.21 в 16:05

Ованес Торосян: Хамлет може да бъде всеки един от нас

С премиера посреща публиката си тази вечер (8 декември) Драматичният театър „Иван Радоев” в Плевен. Най-новото заглавие в неговия афиш е „Хамлет”. Постановката по прочутата трагедия на Уилям Шекспир е дело на Ованес Торосян, който е избрал да работи по превода на Гео Милев. „През 2012 година участвах в постановката на Явор Гърдев на „Хамлет“ в..

публикувано на 08.12.21 в 15:02

Нова зала „Резонанс“ в Дома на киното

Нова зала „Резонанс“ ще има Дома на киното от 14 декември, а първата изява там ще бъде от 19 часа – гостуване на писателя Георги Господинов, който ще представи филмите на Теодор Ушев, създадени по негови творби и получили признанието на Американската киноакадемия – „Сляпата Вайша“ и „Физика на тъгата“. Като част от инициативите на програмата кино..

публикувано на 08.12.21 в 11:22

„Студентите: изящното в текстилното изкуство” в Арт галерия – НДК

Изложбата  „Студентите: изящното в текстилното изкуство” обединява два юбилея: 60 години от създаването на специалността в Националната художествена академия и 40 години от създаването на НДК като място за представяне на най- доброто от съвременното изкуство.  Интригуващата експозиция от избрани текстилни произведения е под наслов „Студентите:..

публикувано на 08.12.21 в 08:15
Подкасти от БНР