Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезание за стартиращи компании у нас – кой може да участва

Снимка: Picabay

На 29 октомври стартира Национално състезание в рамките на инициативата „Предприемаческо спортно поколение“.

В световен мащаб инициатор и организатор е Global Education & Leadership Foundation (tGELF). Официален организатор за България е УНСС, представляван от Института по предприемачество на УНСС, с подкрепата на БЕСКО – Българската стартъп асоциация.

ESG е глобален, спортифициран турнир по предприемачество. ESG се стреми да предостави на най-обещаващите стартиращи предприятия (стартъп компании), работещи по идеалите за съзнателно предприемачество, платформа за разгръщане на техния потенциал и постигане на глобален мащаб.

ESG планира да ангажира глобалната публика по време на това невероятно пътуване със собствена симулационна игра на инвестиции и редовни анкети на публиката, както никога досега. Турнирът е отворен за всички стартъп предприятия на всеки етап или от всяка област на бизнеса, като стартъп предприятията трябва да са създадени през последните 7 години.

Събитието ще се проведе онлайн.

Повече за инициативата разказва в “Нашият ден“ доц. д-р Костадин Коларов, директор на Института по предприемачество, изпълняващ длъжността ръководител на катедра “Предприемачество“.

“Инициативата работи от няколко години в над 190 страни, България не беше сред тях. Поканата стигна до нас чрез секретаря по международно сътрудничество на нашия университет.

Бих поканил да участва всеки предприемач, който счита, че идеята му съдържа потенциал за развитие в глобален мащаб. С участието си в това състезания, той ще бъде видим за света, неговата идея ще стигне до партньори от целия свят."

Глобалната фондация за образование и лидерство (tGELF) е програмна инициатива на фондация „Нанд и Джийт Кхемка“

“Тази фондация има по-широки цели от насърчаване на стартъп компаниите. Акцентът, който те поставят в това състезание, е да се подпомогнат предприемачи, чийто бизнес би спомогнал за реализиране на една от целите за устойчиво развитие.

Преди всичко ще бъдат насърчени предприемачи, чийто бизнес ще има значение за решаването на глобални проблеми – образователни, екологични и свързани с бедността.“

Повече за регламента на състезанието и наградите можете да чуете от Костадин Коларов в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Дива" с благотворително танцово шоу в помощ на парализирана жена

Зорница Петрова, известна със своите изящни танцови продукции с балета "DIVA", обяви предстоящия си благотворителен проект "Temptation in Black", който ще бъде представен на 27-и април в столичния клуб "Joy Station". Този спектакъл обещава да впечатли публиката със своя колоритен и разнообразен подход към танца, обединяващ различни стилове и..

обновено на 26.04.24 в 13:24
Съдия Марияна Кънчева

Съдия Марияна Кънчева за съдебната практика на Съда на Европейския съюз

Юридическото предаване "Законът и Темида" дава начало на своята нова рубрика "Съдебната практика на Съда на Европейския съюз", която се излъчва със съдействието на Съда на Европейския съюз.  Рубриката на програма "Христо Ботев" можете да слушате веднъж месечно, всеки последен петък на месеца от 10.00 часа. В първото издание на рубриката Марияна..

публикувано на 26.04.24 в 12:20

"Млад благотворител" – конкурс насърчава ученическото добротворчество

Станислава Рашева от Фондация "Благотворител", която е организатор на конкурса "Млад благотворител", споделя за важността на този инициатива. Вече от седем години конкурсът вдъхновява и обучава учениците от осми до дванадесети клас да бъдат активни и съпричастни към обществото още от млада възраст. Тя посочва, че идеята за конкурса възниква през..

обновено на 26.04.24 в 11:13

Стефан Георгиев: Политиката е цялостен процес на общуване

Събитието "Гласувам, следователно съм!" се проведе наскоро, с цел да насърчи гражданското участие и пряката демокрация, предвид предстоящите избори за Европейски парламент. Участниците имаха възможност да споделят успешни практики и стратегии за активно участие в изборния процес, като един от подходите, които бяха разгледани, беше..

обновено на 25.04.24 в 11:54
Щети от ракета, изстреляна от ивицата Газа в Тел Авив, Израел, 7 октомври 2023 г.

Конфликтът в Близкия изток: Как се създава обществен консенсус за насилието?

Кои са мислимите рамки на разказа за войната днес и как се създава обществен консенсус за насилието – разговор в "Нашият ден" с Филип Буров , журналист, и с Мая Ценова , преподавател и преводач. Буров започва разговора с думите: "И по света, и у нас се случват лоши неща, които са съществени и които по ескалиращ начин показват какво не е наред..

публикувано на 25.04.24 в 11:25