Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Dolna Malina Open Fest обединява спорт, изкуство и фолклор

| обновено на 02.07.22 в 09:43

Dolna Malina Open Fest  е фестивал на спорта, изкуствата и образованието, който подготвя петото си издание и набира участнrци за конкурсните си програми

Това е фестивал за изкуства, който дава възможност на спортисти, музиканти, танцьори, кино- и други творци и артисти да обменят опит и да представят своя талант, включвайки се в турнири, състезания, работилници и концерти. Главният организатор е бившият кмет на село Долна Малина - Йонко Димитров, който има дългогодишен опит като актьор, продуцент и режисьор.

Фестивалът стартира успешно през 2017 година с 1 200 участници в първото си издание в Долна Малина - китно селце, което се намира на 28.6 км югоизточно от центъра на град София. За петото издание на фестивала в организацията се присъединява и екипът на продуцентска къща „Кадъръ Медия.“


Всяка година в рамките на фестивала участниците и гостите могат да се включат в спортни състезания, отворена сцена или да се насладят на кино вечери с подбрана селекция от късометражни филми.


Денислава Петрова и Мила Нинова, които са част от организацията на събитието, разказват в “Какво се случва“ за  Фестивала:

“Фестивалът е за изкуство и спорт. Основан е от бившия кмет – Йонко Димитров през 2017 г.  Той е живял в Лондон и решава, че ще се върне, за да превърне Долна Малина в културно средище и така се ражда идеята за Фестивала.“
Набираме участници и доброволци. Имаме форма за записване на доброволци на нашия официален сайт.“

Чуйте разговора в звуковия файл.

Снимки: doma-fest.com, БНР
По публикацията работи: Зоя Димитрова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

На гости в село Голям чардак

Село Голям чардак се намира в община Съединение и е на по-малко от 40 километра от областния град Пловдив. В него живеят около 800 човека, а напоследък в селото се заселват и млади хора. До 1878 година селото се казвало Български чардак. Според местните – единственото село с българско име по време на османската власт. Според свидетелства..

публикувано на 06.08.22 в 09:05

Д-р Нейко Нейков: За ползите и спецификите на пълноценния сън

Хубавият, дълбок сън е едно от най-важните неща, които можем да подарим на тялото и ума си. Недостигът на сън отслабва имунната защита и засилва риска от атеросклероза.  През различните етапи от човешкия живот нуждите от сън са различни. При децата трябва много повече сън – между 9 и 12 часа. Докато при бебета – 16 часа в денонощието...

публикувано на 05.08.22 в 16:00
Проф. Елисавета Наумова

Проф. Елисавета Наумова: Липсата на физическо натоварване и стресът потискат имунната система

Развитието на диагностичните технологии и приложението им в клиничната практика позволяват точна и по-навременна диагноза на имуномедиираните болести . Човешкият организъм използва вродени и придобити механизми за откриване и елиминиране на чуждородните клетки и вещества. Нарушението на един или повече компонента на имунната система може да доведе до..

публикувано на 05.08.22 в 13:00
д-р Вилияна Малева

Що е то диалектическа поведенческа терапия и как помага за справяне със стреса

Как съчетаването на "западните" научни постижения в сферата на психологията с източните древни познания за енергетиката на ума и тялото може да помогне на съвременния човек да се справи с емоциите си и нелеките предизвикателства на ежедневието? Д-р Вилияна Малева завършва бакалавърска степен Juniata College, Pennsylvania, докторантура по Клинична..

публикувано на 04.08.22 в 11:30
Албена Джоунс и Веселина Даковска (от дясно наляво)

Любов без граници и силата да оцелееш

Какво е чувството да си дете от смесен брак (бащата на Албена е от Южен Судан ), през какви перипетии преминава животът на Албена в Лондон и в София, какво е чувството да си имала лично познанство с Уитни Хюстън, как майката е запазила своя дух и сила и в момента е най-възрастната жена – маратонец в България?  В рубриката "Моето семейство” гостуват..

публикувано на 03.08.22 в 16:23