Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Симитли – пример за успешни социални практики!

Снимка: Уикипедия

Съществуват и хора, които правят нещата както трябва в сферата на социалните услуги. Това са социалните в Община Симитли.

Ивайло Гоцев, ръководител на звено "Заведения за социални услуги" разказва в “Нашият ден“ как работят тези хора и какво точно правят, за да има Общината им толкова добре развити социални услуги за хора от уязвими групи.

Споменава и думата “пълнолетни с умствена изостаналост“ в село Брежани, в което преди време местните жители протестираха срещу откриването на дома, но така или иначе социалната услуга функционира и днес, а хората от селото са в прекрасни отношения с нейните ползватели.

“През последните години Община Симитли успя да се утвърди като едни от най-добре развитите центрове за социални услуги в цяла Югозападна България. Отношението и любовта към това, което правим, винаги е било водещо в грижата за децата и възрастните хора, които имат най-голяма нужда от нашата подкрепа.

Социалните услуги в Общината биха могли да се разделят на две: социални услуги за деца и за възрастни.“

“Най-важното е да имаш сърце за това, което правиш. След време те израснаха като специалисти, защото преминаха през различни видове обучения. Радостното за нас е, че нямаме почти никакво текучество на специалисти. Успяхме да ги мотивираме и задължим. Възнагражденията са мотивиращи на този етап, виждаме тяхното желание и устрем за работа“, казва още той в интервю за БНР.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
СУ

Да възпитаваш в любов към България

В деня след като страната ни чества 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски, в "Нашият ден" разговаряме за това как се възпитават младите хора в любов към България и в следване на заветите на Апостола. Мариана Манчева , дългогодишен директор на Средно училище "Васил Левски", Карлово споделя, че всеки ден в родния град на Апостола..

публикувано на 21.07.24 в 10:46
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Поведението на ГЕРБ е абсолютно безотговорно

Какво ни казаха политическите играчи с действията си по време на политическа криза коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Любомир Аламанов, комуникационен експерт. Нетрадиционното предложение на ПП/ДБ "Това беше пример за една много добра политическа комуникация – честна и открита, която успя да постигне няколко цели. На..

публикувано на 21.07.24 в 08:25

"Семейно радио" с морски поздрав от Двореца навръх Илинден

С директно излъчване от Държавен културен институт Културен център "Двореца" в Балчик продължава българското турне на "Семейно радио" с изнесено студио от градове и села. В търсене на семейния дух и родовата памет в ежедневието и празничните мигове навръх Илинден ви срещаме с: директорката на най-посещавания туристически обект в България и домакин на..

публикувано на 20.07.24 в 15:40

Илиян Василев: Пеевски предлага Атлантизъм с висока степен на корупция

"Битката за бъдещето" коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Илиян Василев, бивш дипломат, създател и водещ на предаването "Алтернативата" Чие бъдеще "Очевидно за бъдещето на децата ни, на внуците ни, а през това бъдеще, битката е за Европа и света. Всеки се бори за своята версия. Моделът, по който бяхме управлявани до този..

публикувано на 20.07.24 в 08:25

Росена Добрева: За толерантността и спасяването на българските евреи

16-годишната  Росена Добрева  от Средно училище "П. Яворов" Стралджа спечели  Международния филмов и литературен ученически конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена" . Конкурсът се организира от Центъра за еврейско-българско сътрудничество АЛЕФ. За човечността, толерантността и героизма на българите в спасяването на..

публикувано на 20.07.24 в 10:30