Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ако няма идеи в политиката, няма да има и морален коректив

Христо Анастасов
Снимка: libertarium.net

Христо Анастасов е историк и политолог. В нощта след парламентарните избори беше необходимо най-накрая да поговорим за политика сериозно, без лозунги и популизъм. След направения избор остава да намерим отговор на въпросите какво е политиката днес, каква е политиката днес, какво показват резултатите от изборния ден, какви са послания, които политиците успяха да формулират, какво не казаха политиците и какво избирателите не разбраха и не се опитаха да разберат.

Важен е въпроса е за трансформацията на идеите в политиката, какво се случи с "лявото" и "дясното", защото политическото говорене и поведение изостави сблъсъка на идеите и се "подчини" на политическия PR, като определящ посоката на посланията. Какво се случва днес с лидерите и лидерството и защо политиците се съгласиха да вървят след избирателите, догаждайки се за това, което искат да чуят и се отказаха да водят, да формират, да направляват и поемат отговорност за посоката.


По публикацията работи: Росица Михова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За смелостта да яздиш в пустините Намиб и Атакама

Тя е пътешественик по душа и търсач на нестандартното . Габриела Терзиева е организатор на първия бранд за пътуване с конни експедиции у нас. "Ние организираме тези "тайни пътувания“ в България, с които целим да запознаем българите с по-непознатите кътчета в нашата страна и да отрием един по-интересен начин за пътуване за тях. Като идеята е..

публикувано на 31.05.23 в 16:30

Как изглежда животът след 15 дни в клетка от стъкло?

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев   разказва в "Нашият ден" за първите си усещания след края на 15-дневното си затваряне в стъклена клетка . Уникалният социален експеримент има за цел да изследва промените, които предизвиква изолацията у съвременния човек на психологическо и физическо ниво. "След клетката аз имах нещо като паник атака,..

публикувано на 31.05.23 в 12:35
Снимката е илюстративна.

Какво е нужно, за да бъдеш успешен и отговорен родител?

Знаем ли какво означава отговорно родителство? Малко хора си дават сметка, че това всъщност означава гарантиране и спазване на права. С всяка стъпка детето експериментира, учи се от възрастните – родители, учители, по-големи братя и сестри са неговото огледало.  В "Нашият ден“ темата коментират Румяна Иванова , директор на природозащитна..

публикувано на 31.05.23 в 10:35
Снимката е илюстративна.

Какво е да си родител днес през погледа на тийнейджърите?

Мнозина от вас тайно си мечтаят да бъдат в компанията на тийнейджъри, които откровено говорят за родителите си и за всичко, което планират да правят. Тази възраст се смята от редица експерти за една от най-трудните, но това зависи и от гледната точка. Три тийнейджърки, които разговарят за родителите и родителството. Защо е важен диалогът..

публикувано на 31.05.23 в 08:35