Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Жените – първа линия или ариергард

Светът е създаден, за да можем да разказваме истории и да пътуваме в тях и чрез тях

Снимка: pixabay.com

Красимира Кодукова и Гергана Тодорова се срещата в момент, когато всяка една вече е поставила основните си приоритети и знае какво иска и търси в живота и от него. Започват да работят заедно, без илюзии и без да жалят усилия. Напредват уверено в нелекото поприще на винения туризъм.

Казват, че светът на виното се управлява от жени, но не е създаден за тях. За да успее една жена, тя трябва да влага повече време, повече сърце, повече любов, повече хъс и креативност. Отстрани изглежда все едно, че "краде" от личното си време, от времето за семейството, от времето за почивка.

Красимира и Гергана нямат илюзии, но създават илюзията за лекотата на постигнатото щастие.

Имат всичко любов, семейство, кариера, работа, която сами са си измислили и обичат.

Работят с усещането за щастие и със свободното време на клиентите си. Разказват им истории, водят ги на непознати места, отварят очите им за виното, дегустират, пътешестват, управляват пътешествията на другите. Няма да им хрумне да се определят като работещи момичета, а са точно такива, не искат преференции само защото са жени, но настояват да бъдат оценявани по достойнство и като професионалисти.

Разговорът е част от поредицата "Жените – първа линия или ариергард".

Снимка – Рixabay

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Договор за заем между физически лица

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Захари Генов отговаря в ефир на слушателски въпроси. Ивано Спасов от София е сключил договор за заем с дата 23 юни 2013 г. за 6000 евро с негов познат със задължение последният да върне сумата в едномесечен срок – до 23 август същата година. Предвидена е и неустойка от 0.2% на ден..

публикувано на 09.06.23 в 17:10
Георги Киряков

Случаи като мигновената смяна на директора на НАП напомнят стари практики

Политологът Георги Киряков е гост в предаването "Нашият ден". Той коментира последните новини от седмицата. Киряков изразява своето мнение относно текущите политически дебати, управлението на страната и разделението между политическия елит и гласоподавателите. Политологът започва с коментар за необходимостта от съсредоточаване върху..

обновено на 09.06.23 в 16:09

Защо кризата с медицинските сестри се "замита под килима" от всяка власт?

През последните 30 години броят на медицинските сестри е намалял драстично.  От  53 810 през 1990 г. на 28 816 през 2021 г.  Липсата на достатъчно медицински сестри у нас е проблем,  който остава нерешен, независимо от обещанията на всяка една власт  в последните над 20 години. Проблемът се задълбочава и много скоро ще създаде  огромен..

публикувано на 09.06.23 в 14:30
Тодор Тодоров и Анелия Торошанова

Какво представлява дактилоскопската експертиза?

Какво представлява дактилоскопската експертиза, респективно дактилоскопията? Как се намират следи и как се съхраняват? Какво доказва дактилоскопската експертиза? Дактилоскопия е метод за идентификация на човека само по отпечатъците от пръстите, основан на уникалната рисунка на човешката кожа. Методът е използван за първи път от британеца сър Уилям Джеймс..

публикувано на 09.06.23 в 13:30
Иван Гешев

Съвсем принципно европейските ни партньори подкрепят инструментите за контрол върху главния прокурор

Комитетът на министрите към Съвета на Европа приветства приемането на важни дългоочаквани реформи в България, съобщи министърът по време на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС). Тези реформи предвиждат въвеждането на механизми за независимо разследване на дейността на главния прокурор и съдебен контрол върху отказите за образуване на досъдебно..

публикувано на 09.06.23 в 09:50