Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Бърнев с награда за главна мъжка роля в Испания

Снимка: Activist38

Иван Бърнев взе наградата за главна мъжка роля от фестивала SEMINCI във Валядолид за участието му в испанско-българската копродукция "Васил" под режисурата на Авелина Прат. 

Статуетката за първата испанско-българска продукция "Васил" от кинофестивала SEMINCI е споделена с испанската звезда Карра Елехалде, с която Иван си партнира във филма. 

Героят на Иван Бърнев, емигрантът Васил, смайва както самотния Алфредо, така и членове на местния шах клуб, с таланта си да играе бридж и шах и предизвиква промяна в живота и ценностите им. Лентата е дебют за каталунската режисьорка Авелина Прат. Бърнев я впечатлява на кастинга с брилянтно научен текст на испански и е избран за ролята сред множество претенденти. От българска страна продуценти на филма са Мина Милева и Весела Казакова – Activist38. 

Комедията "Васил" тръгва по испанските екрани от днес (4-ти ноември). Премиерата в България се очаква да е през пролетта на 2023 година.

Чуйте пълното интервю с Иван Бърнев от звуковия файл.

Снимки – Activist38

По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Сънувам на български" – животът на бесарабските българи във фотоизложба

Фотодокументалната изложба "Сънувам на български" в галерия "Синтезис" представя културата и изследва идентичността на бесарабските българи. Това е първото цялостно показване на дългосрочния проект на Михаела Аройо за българите в Молдова и Украйна, който ѝ носи две награди. Изложбата има звукова среда, която потапя в автентичната атмосфера на живота в..

публикувано на 31.07.24 в 15:25

ART House – пространство за всички

ART House е новото пространство за изкуство, култура, образование, креативни идеи и личностно развитие.  Николина Харизанова разказва какво точно се случва в тази къща и на кого е подслон.  Нейните обитатели варират от всички сфери на изкуството и предлагат различни ателиета, където то върлува. ART House е пространство за всички,..

публикувано на 31.07.24 в 14:30

Sofia Summer Fest Underground – от 19 август в "Чистилището"

След края на Sofia Summer Fest 2024 в Южен парк II на 18 август любимият фестивал за култура на открито продължава с Underground Edition в “Чистилището”. Втората част от фестивала ще покаже още много концерти, театрални постановки, стендъп комедии и прожекции под открито небе, а домакин е клуб “Чистилището” на ул. "Индустриална" 7, на минути от..

публикувано на 31.07.24 в 10:40

Световното шоу "Огънят на Анадола" на турне в България през август

От 2 до 9 август в летните театри на Шумен (2 август), Велико Търново (3 август), Варна (4 август) и Бургас (5 август), както и в Античния театър в Пловдив (6 август) и "Арена Спартак“ в Кърджали (8 и 9 август) публиката ще аплодира артистите от трупата на световноизвестния хореограф Мустафа Ердоган. България е включена в световното юбилейно турне..

публикувано на 31.07.24 в 08:25

Започва 33-ият международен Варна джаз фест

Тази вечер в Археологическия музей на Варна се открива 33-ият международен джаз фестивал "Варненско лято", който тази година е тридневен.  В програмата му са включени участия на Ари Ерев Трио от Израел и България, Джовани Томазо Квартет от Италия, звездната група Frantik Zen от Англия България, Ава трио от Нидерландия, The Story Tailors от..

публикувано на 30.07.24 в 16:44