Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Намери се" – един проект в търсене на смисъла

4
Асен Величков – фотограф
Снимка: www.icloud.com

Асен Величков е фотограф по призвание, който създава свой проект, озаглавен "Намери се" – в хартиен и електронен вариант. Неговата цел е да открие и представи хора от различни професионални и социални сфери, намерили своето призвание, място и смисъл в живота си и в онова, с което се занимават. 

Асен е разтревожен от болното състояние на обществото ни и от усещането, че повечето хора се чувстват като да не са си на мястото, което води до лошо качество на образование, услуги, медии, администрация, политика и всичко останало. Причините са множество и различни, но по-важно, според Асен Величков, е да намерим пътя, по който да излезем от това положение. 

Асен Величков

Убеден, че всеки има своето място под слънцето, свой елемент, вътрешен глас, той започва да търси хора с призвание, които не са богати в материално измерение, но са успели и не като известност и слава, а с това, че са открили своя смисъл и призвание, в онова, с което се занимават. 

По този начин Асен създава своя проект, представяйки историите на своите герои, като се надява да помогне на всеки търсещ себе си човек и да покаже, че надежда и смисъл има.

Асен Величков представи проекта си "Намери се" и разказа повече за неговата кауза – чуйте от звуковия файл.

Снимки – личен архив и БНР


По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Национализмът изживява възход, когато бизнес и граждани загубят представителност в управляващите

Защо у нас голяма част от политически партии и проекти с националистически уклон водят началото си от Варна, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Спас Спасов , кореспондент на "Дневник" във Варна. "Трите "В"-та, както станаха известни през последните седмици – "Воля", "Възраждане" и "Величие" – съвсем не очертават цялата тенденция...

публикувано на 22.06.24 в 08:50

Пъстър свят

Светът на Силвия Абрашева от Пловдив е пъстър и следователно пъстър е светът и на всички онези, които носят облеклата и ползват аксесоарите и предметите за бита, които Силвия шие в малкото си ателие в пловдивския квартал "Тракия". Освен шивач и дизайнер на кройките, Силвия е и дизайнер на десените, които отпечатва на бял плат. И всичко това..

публикувано на 21.06.24 в 17:15
Георги Ганев

Борисов и Пеевски не са евроатлантици – борят се за свят, обратен на върховенството на закона

Тази седмица се навършват 10 години от фалита на КТБ – Корпоративна търговска банка. Три години по-късно през 2017-а излезе книгата "Държавата КТБ" на разследващите журналисти Зорница Маркова, Росен Босев, Николай Стоянов и други колеги. Книгата бе част от проекта "КТБ: какво се случи?", чийто ръководител бе Георги Ганев , икономист, програмен..

публикувано на 21.06.24 в 16:30
адв. Елка Пороминска (вдясно) и Анелия Торошанова

Асоциацията за жените адвокати става на 10 години

Асоциацията за жените адвокати чества своя 10-годишен юбилей. За това време тя работи в няколко основни насоки –  Защита срещу насилието  (в частност срещу домашното насилие);  Електронно правосъдие ; професионално и духовно развитие на членовете. Целите на Асоциацията са разнородни, но могат лесно да се трансформират в помощ и защита на българските..

публикувано на 21.06.24 в 15:20

След унищожителната градушка: как се справят жителите на Шипка?

В рубриката "Темите на деня" ще представим живота на жителите на град Шипка след разрушителната градушка и поройния дъжд. Ще разгледаме нанесените щети и как ще бъде възстановена "Чирпанлиевата къща" - паметник на културата от местно значение и една от малкото запазени възрожденски къщи в Шипка. Разговаряхме с Татяна Косекова, председател на..

обновено на 21.06.24 в 13:05