Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислава Алексиева представя новата си песен "Сив ден"

Снимка: Ангелина Грозева

Певицата Станислава Алексиева и Милен Влаев правят авторска музика от 2015 г. Тя пише повечето текстове и мелодиите, а той прави хармонията и аранжиментите. Сформира се ядрото на групата от нея, като вокал, и Милен – акустична китара и бас китара. През годините, като група, двамата са работили с различни музиканти, а от 2017 г. свирят с Майк Рам – перкусии. Към днешна дата основната група се състои от вокал, беквокали, акустична китара и перкусии. 

Скоро групата предстои да издаде и албум, но поводът, по който основно говорим днес, е новата им авторска песен "Сив ден", чиято премиера е на 19-и януари.


Заедно, като група, Станислава и Милен издават 19 песни, 10 от тях са на български език. Днес Станислава казва, че е изключително важно музикантите да осъзнават отговорността, която носят със своята музика и текстове, които стоят зад тях.
 

"Звукозаписът, миксът и мастерингът са направени в SEVI Sound Studio от Павлин Иванов. Оператор: Yoan Kolev Photography. Видеото е със специалното участие на Габриела Ризова - Gabsy., която освен участието ѝ в клипа, е подготвила и специално изработен мърч за концерта в тематиката на песента. За концерта сме подготвили също и други музикални, както и артизненади."


По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой съм аз?

Реализиран е на 16 август 2024 година и съдържа изцяло авторска музика на саксофониста, с което той още веднъж доказва таланта си и в композирането. Негови съмишленици в това начинание са големи имена от съвременния джаз като Бела Флек (банджо), Нилс Ландгрен (тромбон), Джери Дъглас ("добро" китара), Кийт Карлок и Волфганг Хафнер (барабани), Джон..

публикувано на 09.10.24 в 10:30
Джайш Оулд Шигали, Нура Минт Сеймали, Осман Туре и Матю Тинари

Нура Минт Сеймали, златният глас на Мавритания, за първи път в България

Нура Минт Сеймали , златният глас на Мавритания, световноизвестната майсторка на "ардин" ( западноафриканска арфа от рода на "кора"-та и "камале нгони"-то, но традиционно запазена само за жените в мавританската музикална култура ), потомка на стар грио-род, дъщеря на големия преподавател и знакова фигура в традиционната мавританска музика..

публикувано на 08.10.24 в 17:21

Лауреатски дни "Катя Попова" в Плевен

От 8 октомври до 25 октомври 2024 г. се провежда XXXII издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни "Катя Попова" в Плевен.  Голямото музикално събитие включва 13 концерта с над 600 участници, от които 43 лауреати от 9 държави.  Гостуват опера и балет. Плевенската филхармония, по традиция, открива Лауреатските дни. Поканен е и..

публикувано на 08.10.24 в 13:45

Английската музика в ръкописа Old Hall

Ръкописът Old Hall представлява най-важният източник за музикалната практика в Англия от края на XIV и началото на XV век. В кодекса са налични части от меси, мотети и антифони от композитори като Чирбъри, Битеринг, Кук, Екзетър, Фонтейнс, Лайънел Пауър, Стърджън и Тайс, а творби от Дънстъпъл и Форест са добавени в последствие от други писачи...

публикувано на 07.10.24 в 18:15