Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Детелина“ – пенсионерски клуб за споделяне на радостта от живота

| обновено на 27.04.23 в 10:47
Илюстративна снимка
Снимка: Светла Бондова

Как изглежда животът на пенсионери, имащи регулярни срещи, в които споделят хубавите и радостни моменти в живота?

Пенсионерския клуб "Детелина" има около 125 членове, регистрирани към Националния клуб на пенсионерите в България. Те се срещат всеки четвъртък от 10:00 часа, за да упражняват подходяща за възрастта им гимнастика, а след това да се насладят на сладки разговори и кафе.

В рамките на инициативата се организират различни дейности, като концерти, здравни лекции, чествания на годишнини и национални празници.

Вержи Илиева е зам.-председател на организацията. В “Нашият ден“ тя казва, че всички пенсионери са добре дошли, независимо в коя възрастова група попадат.

Срещите в клуба не са само за забавление и разсейване. Членовете имат възможност да обменят рецепти, да играят карти и да се насладят на торти, милинки и банички, които сами приготвят. Екипът организира и празнувания на различни празници като Деня на християнското семейство, 8-и март и 3-ти март.

Важно е да се отбележи, че пенсионерите не се събират там, за да споделят своята мъка, а за да се разведрят и да се насладят на приятните моменти в живота.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Колко и какво четат децата в град Елена?

Градската библиотека в Елена играе важна роля в живота на децата, предоставяйки им достъп до разнообразна литература и организирайки различни дейности и конкурси. За дейностите и предпочитанията на младите читатели разговаряхме с Мария Минчева , библиотекар в Детския отдел на библиотеката. Ето какво тя сподели в ефира на "Нашият ден": "Да,..

обновено на 21.05.24 в 12:01

Читалище "Напредък - Елена – 1863": 160 години културна и просветна дейност

Едно от най-старите читалища в България, НЧ "Напредък - Елена – 1863" отбелязва своята 160-годишнина през тази година. В интервю за изнесеното студио от град Елена на предаването “Нашият ден“ инж. Димитринка Иванова, председател на читалището, разказва за богатата история и разнообразната дейност на тази културна институция. Днес почитаме..

обновено на 21.05.24 в 11:28

Как се е променяла във времето Еленската "Даскалоливница"?

Изнесеното студио на предаването "Нашият ден" от град Елена продължава с интересен разговор за първото класно училище "Даскалоливница", основано от Иван Момчилов. В предаването участва д-р Йордан Минчев, директор на СУ "Иван Момчилов" и председател на комисията "Хуманитарни дейности" в Общинския съвет на Елена. Комплексът, включващ училището, е..

публикувано на 21.05.24 в 10:44
Елена -Часовниковата кула

Град Елена празнува в Деня на светите Константин и Елена

Днес Православната църква почита паметта на светите Константин и Елена, които са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос. По този повод предаването "Нашият ден" има изнесено предаване от град Елена, където се чества празникът на града. Днес почитаме Светите..

обновено на 21.05.24 в 09:44

Днес почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май църквата почита Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин и на неговата майка Елена. Ана-Мария Кръстева разказва в "Нашият ден" повече за празника. Св. св. Константин и Елена имат най-голямата заслуга да бъде разрешена и утвърдена християнската религия. По време на управлението..

публикувано на 21.05.24 в 09:30