Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици възродиха стар училищен вестник в Златоград

| обновено на 11.05.23 в 09:07
Снимка: БГНЕС

Стар училищен вестник в Средно училище "Антим I" в Златоград беше възроден в нова, по-модерна визия. От години този вестник беше забравен, но с усилията на клуба "Млад журналист" и учениците от осми и девети клас, той започна да излиза отново.

Елеонора Велева, старши учител по български език и литература в училището и ръководител на клуба, казва в ефира на “Нашият ден“, че идеята на клуба е да ангажира учениците в свободното им време и да ги мотивира да проявят обществена ангажираност и креативност. Това е начин да отразят своето виждане по отношение на училищната и извънучилищната дейност.

Във вестника се отразяват успехите на учениците и техните постижения. Гамзе Хаджиюсеин, главен редактор на изданието, казва в предаването, че да бъдеш журналист е “предизвикателство, отговорност и чест“. Това е интересна и забавна работа, която помага да се разберат много неща за града и за живота. Темата, която най-много вълнува учениците от осми и девети клас, е кариерното развитие.

Вестникът вече излезе с второ издание, а скоро ще излезе и трето. Това е един прекрасен начин да се мотивират и вдъхновят младите хора да проявят интерес и ангажираност в училищните и извънучилищните дейности.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наука за три минути: Вълнуващи срещи с българските учени на FameLab

Фондация "Красива наука" организира поредица от събития, вдъхновени от Европейската нощ на учените, които ще се проведат от 25 до 29 септември в партньорство с Министерството на образованието и науката, общини като София, Видин, Монтана и Бургас, както и с университети, научни институти, училища и неправителствени организации. Програмата..

публикувано на 26.09.24 в 12:58

Морето и околната среда: как защитаваме водите на България

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден", по повод Световния ден на морето, говорим за морската околна среда и бъдещето на човечеството. В разговора участва проф. д-р Мирослав Цветков, капитан първи ранг и началник на научната секция във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна. "Световният ден на морето се..

обновено на 26.09.24 в 11:53

По дирите на сиренето

Български животновъди и майстори на сиренето, които преработват млякото си в собствени мандри, регистрирани по Наредба 26, се срещат за обмен със специалиста и технолог на сирене и млечни продукти Джанпаоло Гаярин в алпийската италианска община Трентино, където традициите в производството и многообразието от вкусове са запазени. За срещата, за..

публикувано на 26.09.24 в 10:44
Александър Димитров и водещия на предаването

От английски до унгарски: Пътешествието на един млад полиглот

На 26 септември Европа отбелязва Европейския ден на езиците – инициатива на Съвета на Европа, която има за цел да насърчи изучаването на чужди езици и да популяризира езиковото и културното многообразие на континента. В рамките на този специален ден, в предаването "Нашият ден" по БНР, гостува младият полиглот Александър Димитров , който сподели..

обновено на 26.09.24 в 10:31