Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдъхновение за бъдещето: Финален етап на проекта "Млади предприемачи по време на криза"

На 27-и септември тази година, в Голямата конферентна зала на УНСС в София, ще се проведе конференция, посветена на младежкото предприемачество. Този изключително важен събитие маркира завършека на проекта "Млади предприемачи по време на криза", финансиран от Европейската комисия чрез програма "Еразъм+." Инициативата е организирана от Фондация за предприемачество, култура и образование (ФПКО).

Проектът "Млади предприемачи по време на криза" има за цел да насърчи предприемаческото мислене сред младите хора и младите предприемачи. Той се фокусира върху споделянето на добри практики и разработването на иновативни методи за неформално обучение, които да подкрепят младите предприемачи във времена на икономически и социални кризи.

На конференцията Фондацията ще представи резултатите от проекта и ще създаде възможност за младите европейски граждани да бъдат информирани и вдъхновени от предприемаческите възможности пред тях.

Г-жа Невена Добрева, председател на Фондацията за предприемачество, култура и образование, сподели в интервю за "Нашият ден" информация за проекта и целите му. Тя обясни, че ФПКО работи с младежи и култура от 2014 година и че проектът "Млади предприемачи по време на криза" стартира през периода на пандемията Covid-19.

Целта на проекта беше да се изследва как младите хора се справят с икономическите и социални предизвикателства, предизвикани от кризата, и да се идентифицират добрите практики на младите предприемачи, които решиха да стартират свои бизнеси след март 2020 година. Г-жа Добрева сподели, че бяха събрани и анализирани практики от различни държави и че наблюденията показват, че младите хора се справят много добре в условия на криза.

Конференцията на 27-и септември ще бъде изключителна възможност за споделяне на опит и знания, както и за вдъхновяване на младите предприемачи да следват своите мечти и идеи, независимо от обстоятелствата. С нея ще бъде отбелязан краят на успешния проект "Млади предприемачи по време на криза" в рамките на програма "Еразъм."

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искаме ли Христос в живота си?

Като избягваме да се взираме в злото на този свят, рядко си задаваме въпроса за неговата причина. Случили ни се нещо неприятно, достигне ли ни нещастие, сме склонни да припишем вината на хората, които са около нас, но трудно я търсим в себе си. Вгледаме ли се в своите постъпки ще разберем, че и на нас ни се случва нерядко да грешим. Понякога..

публикувано на 20.10.24 в 10:05

Възрастните хора и дигиталните медии и обучение

По-уязвими ли са поколенията, израснали преди интернет, към фалшиви новини, пропаганда, конспиративни теории и здравна дезинформация?  Конференцията "Информацията има значение: Практики за повишаване на дигиталната и медийна грамотност на възрастните", организирана от фондация "Глобални библиотеки" - България , беше посветена на..

публикувано на 19.10.24 в 16:54

Религията и религиозните войни

Религията е универсален и всеобхватен факт. Няма период в историческото развитие, когато човекът да не е бил религиозен. Науката не познава съвременна или древна нерелигиозна култура. Предвид всеобщността на религията несъмнено причината за нейното пораждане трябва да бъде обща за цялото човечество. Когато нещо е всеобщо и универсално, то..

публикувано на 19.10.24 в 12:35

Рабиша, селото в което се живее трудно

Село Рабиша се намира в община Белоградчик, област Видин и е известно с пещерата "Магура", която се намира на 3 километра от селото и с най-голямото по площ вътрешно езеро у нас – Рабишкото езеро. Според последното преброяване в Рабиша живеят 245 човека. Преди 90 години жителите на селото били 1296. Църквата "Свети пророк Илия" е построена..

публикувано на 19.10.24 в 08:15
д-р Орлин Колев и Анелия Торошанова

За дискриминацията – тормоз, преследване, подбуждане

В рубриката "Съветите на адвоката" на юридическото предаване "Законът и Темида" д-р Орлин Колев – експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация, дългогодишен консултант на предаването, отговаря в ефир на слушателски въпроси. Петър Ненов, София: С оглед на обстоятелството,..

публикувано на 18.10.24 в 15:00