Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Веселина Владова

За каузата да правиш добро вече осма година

Над 900 000 лв. е събрала доброволческата платформа "Един процент промяна"

| Интервю
Снимка: ФБ - Личен архив, Един процент промяна

Доброволческата платформа "Един процент промяна" празнува своя осми рожден ден. Това е една организация от хора, които искат да правят добрини в България, които са готови да дават и да правят осезаема промяна в обществото.

За целия период от съществуването си организацията е събрала над 900 000 лева за каузите си. Благодарение на 12 000 дарители, които се доверили и са дарили за различни каузи, или на близо 30 000 души, казва в интервю за "Нашия ден" Веселина Владова, проектен мениджър.

"Имаме едно основно ядро от 300 човека, които даряват всеки месец. Интересното е, че платформата стартира преди осем години на принципа от идеята до трима приятели, които се събират на чаша вино и казват ние как можем да направим света малко по-добро място. Ние живеем добре и можем да помогнем на някой, който е в нужда. И подкрепата започна през приятели", споделя тя.

Платформата е реализирала дарителски кампании, свързани с образованието, оборудване за отделения за недоносени деца, както и оборудване за планински спасителни служби, на хора със зависимости. Членовете на сдружението се гордеят с една от най-силните си кампании, която осъществяват преди две години, а именно подкрепата на Интензивното отделение в Националната кардиологична болница. Каузата за този месец е свързана с домашното насилие.

На 23 ноември, от 19.00 часа, "Един Процент Промяна" ще отпразнува осмия си рожден ден, като се събере с дарителите и бенефициентите през годините.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

Снимка - Личен архив, ФБ - "Един процент промяна"
По публикацията работи: Наталия Маева
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тръпката да си в небето през погледа на една стюардеса

На 7 декември светът отбелязва Международния ден на гражданската авиация, който е посветен на важната роля на гражданската авиация в международния въздушен транспорт и социално-икономическото развитие на държавите. Този ден има дълбоко историческо значение, тъй като на 7 декември 1944 година 26 държави подписват Конвенцията за международна..

обновено на 07.12.23 в 11:15

Към кого е насочен "Менса подкаст"?

В днешния епизод на рубриката "Епизоди от живота" Мартин Тончев от "Менса България" разказва за тематичния обхват на наскоро създадения подкаст на общността с висок IQ. Тончев, който е член на "Менса България", споделя как се започва тази интересна инициатива, която има за цел да предостави възможност за по-задълбочени разговори и..

обновено на 07.12.23 в 09:49
Доц. Ангел Кунчев

Какво да очакваме в сезона на вирусите?

През последните седмици наблюдава бум на вирусните инфекции . Пациентите все по-често стигат до лекарските кабинетите не поради един, а поради комбинацията от няколко вируса, с които са се заразили. Но все още у нас няма непознати варианти, заяви  главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев пред Нова телевизия. По..

публикувано на 07.12.23 в 09:05
Снимката е илюстративна

Скринингът е най-важният елемент на профилактиката на туберколозата

Седмицата на отворените врати за скрининг на риска от туберкулоза започна от началото на седмицата в Белодробната болница в Бургас . Консултациите и прегледите ще се извършват до 8 декември  2023  г. включително .  През всички работни дни от седмицата във времето от 08.30 ч. до 12.30 ч. в Консултативно диагностичен блок - Кабинет за контрол на..

публикувано на 06.12.23 в 16:10

Именикът Ники Илиев: Името е важно, но по-важни са действията на човек

На днешния Никулден гост в студиото на "Нашият ден" беше актьорът и режисьор Ники Илиев. Той е човек, който съчетава в себе си името, щастието, киното и философията, като ги превръща в изкуство. Името, както казва Ники Илиев, не би трябвало да прави човека по-специален...

обновено на 06.12.23 в 16:04