Близо 400 наблюдатели от Института за социална интеграция следят изборния процес

Близо 400 наблюдатели от Института за социална интеграция наблюдават изборния процес във всички области на страната. Това поясни в интервю за "Хоризонт" Габриела Величкова от Института за социална интеграция, една от официално регистрираните..

публикувано на 26.03.17 в 11:20

Корнелия Нинова: Гласувах за промяна в живота ни

Председателят на БСП  Корнелия Нинова  бе посрещната с цветя в двора на столичното 25-о ОУ "Петър Берон", където упражни правото си на глас: Гласувах за промяна в живота ни, за сигурност по границите и в домовете, за справедливост… Всяко дете да може да..

публикувано на 26.03.17 в 11:14

Румен Радев: Надявам се бързо да бъде съставено правителство, дори с цената на компромиси

Президентът  Румен Радев  заяви пред БНР, че се надява бързо да бъде съставено правителство, дори с цената на компромиси: Гласувах с надеждата на всички българи – за една по-добра, модерна, просперираща България. Той изрази надежда за бързо..

публикувано на 26.03.17 в 11:07

"Алфа Рисърч": Избирателната активност към 9.30 часа е 6,7 %

Избирателната активност е 6,7 % към 9.30 часа. Това съобщи пред "Хоризонт" социологът Геновева Петрова от агенция "Алфа Рисърч": Тази активност е съизмерима със същия час на парламентарните избори към 2014 г. и по-ниска от активността,..

публикувано на 26.03.17 в 11:00

Бойко Борисов мечтае за единен народ

Председателят на ГЕРБ  Бойко Борисов  каза, че гласува за единна България: За стабилна, предвидима, единна България, защото утре трябва да бъдем толкова единни като нация. Днес ще се огранича само в това да пожелая на всички успех, да упражним правото..

публикувано на 26.03.17 в 10:51

Огнян Герджиков се надява да имаме редовно правителство след месец

След като гласува, служебният министър-председател  Огнян Герджиков  призова да не бъдем черногледи и изрази надежда да имаме редовно правителство след месец: Моите цели са нормални избори. Ще изберем този, който е най-подходящ да ни управлява,..

публикувано на 26.03.17 в 10:49

Гласуването в Мадрид протича спокойно и без опашки

Въпреки студеното и дъждовно време и много ранния час доста българи дойдоха да гласуват в посолството ни в Мадрид в началото на изборния ден. Вотът протича без никакви опашки до момента.  Над 3 хиляди заявления са подали българите в Испания за участие в..

публикувано на 26.03.17 в 10:45

Гласуването в Сърбия протича спокойно

В Сърбия гласуването за български парламент протича спокойно. Няма струпване на хора, но в по-късните часове може да се очаква да дойдат повече хора да гласуват. Специфичен е вотът в Западните покрайнини. Той е такъв заради дългите години комуникация..

публикувано на 26.03.17 в 10:44

В област Монтана са регистрирани по-малко сигнали за купуване на гласове в сравнение с предишни избори

По време на кампанията за днешния вот в  област Монтана  са регистрирани по-малко сигнали за купуване на гласове в сравнение с предишни избори. От полицията уверяват, че са предприели необходимите мерки, а избирателите са настроени песимистично за..

публикувано на 26.03.17 в 10:16

В 371 секции гласуват българите в чужбина

Сънародниците ни зад граница ще могат да упражнят днес правото си на глас в 371 секционни избирателни комисии в 70 държави.  Със 101 по-малко са избирателните секции в  Турция , в сравнение с парламентарния вот през 2014 година. Броят им е..

обновено на 26.03.17 в 10:13

Колко тайна е тайната на вота в самуилското село Голяма вода

Почтените изборни кампании, демократичните и честни избори трудно достигат по разбитите пътища до малките лудогорски села. Там и кампаниите, и изборите повече приличат на управление на принципа на моркова и тоягата – с приоритет на второто. Как гласуват..

публикувано на 26.03.17 в 09:55

ЦИК няма да преразгледа решението си попълването на декларациите за гласуване в чужбина да става на място

В 7 часа у нас започна изборният ден за предсрочните парламентарни избори за представители в 44-тото Народно събрание. Изборният ден на територията на страната започна нормално. Това каза пред "Хоризонт" говорителят на ЦИК  Камелия Нейкова: Всички..

обновено на 26.03.17 в 09:48

"Балгьоч": Даваме силна логистична подкрепа на всички представители на ЦИК и на консулските служби

Ние, както винаги, даваме силна логистична подкрепа на всички представители на ЦИК и на консулските служби, както и на българските медии. Това заяви в интервю за "Хоризонт" председателят на Конфедерацията на изселниците от Балканите "Балгьоч"  д-р Юксел..

публикувано на 26.03.17 в 09:11

14 хиляди полицаи са мобилизирани за изборния ден

Изборният ден протича нормално, без инциденти, които да пречат на гласуването до момента. Общо 14 хиляди полицаи ще се грижат за реда и сигурността в изборния ден. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на..

обновено на 26.03.17 в 09:01

С какво сегашните парламентарни избори са по-различни от предишните

Гласуваме за народни представители при условия, които са по-различни от тези през октомври 2014 година. Тогава гласуването все още не беше задължително, а днес, поне според закона, участието има задължителен характер, въпреки че Конституционният съд..

публикувано на 26.03.17 в 08:46

В Испания ще се гласува в 38 секции, 3 са в посолството ни в Мадрид

Над 3 хиляди заявления са подали българите в Испания за участие в парламентарните избори.  На територията на Консулски окръг – Мадрид са разкрити 27 избирателни секции, от които три в посолството ни в испанската столица. Останалите 24 са в автономните..

публикувано на 25.03.17 в 23:20

Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен

Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен.  Съгласно указанията на ЦИК, в две от комисиите ще бъдат поставени допълнителни кабини, за да бъдат облекчени българските граждани, които искат да упражнят правото си на глас на утрешните..

публикувано на 25.03.17 в 20:05

Мрежата на доброволците - изборни активисти започва провеждането на мащабна анкета сред българските граждани

Мрежата на доброволците-изборни активисти започва утре провеждането на мащабна, географски представителна анкета сред българските граждани, живеещи извън страната.  Неформалната мрежа обхваща над 130 изборни секции на 6 континента, а целта на проучването..

публикувано на 25.03.17 в 19:55

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията.  Проверка от Районната избирателна комисия е установила, че под навес са намерени кашони с тениски и шапки с логото на една от политическите сили, която се явява на изборите...

публикувано на 25.03.17 в 16:00

Жандармеристи отстраниха протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево" от пътя

Жандармеристи отстраниха протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево" от пътя.  След петчасова блокада се стигна до сблъсък между протестиращи и жандармеристи.  120 полицаи и жандармеристи атакуваха колоната, която спря на платната "вход" и "изход",..

публикувано на 24.03.17 в 16:22