"Галъп Интер.": 80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели

80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели. Това сочи експресен сондаж на „Галъп интернешънъл".  Що се отнася до нагласите на хората към двойното гражданство, резултатите показват високи..

публикувано на 24.03.17 в 16:18

Полицията ще предприеме необходимите по закон мерки, за да осигури свободното придвижване през граничните пунктове

Полицията ще предприеме необходимите по закон мерки за да осигури свободното придвижване през граничните пунктове.  Това решение е било взето след среща на премиера Огнян Герджиков с вътрешния министър Пламен Узунов , председателя на ДАНС Димитър..

публикувано на 24.03.17 в 16:13

Димитър Йончев: Изборният туризъм не е новина и не е повод да се караме със съседите

Протести срещу изборния туризъм започнаха по българо – турската граница. Блокирани са и трите КПП-та. През последните дни турският и българският президент си размениха остри коментари за случващото се у нас. Експертът по национална сигурност..

публикувано на 24.03.17 в 16:03

Партиите и коалициите са получили общо над 1,2 милиона лева дарения за изборите

Партиите и коалициите, които ще участват изборите в неделя, са получили общо над 1,2 милиона лева парични дарения. От Сметната палата припомнят, че остава само ден за подаване на допълнителна информация към единния регистър. В него освен дарените..

публикувано на 24.03.17 в 15:18

Борислав Ангелов: Предизборната кампания беше вяла

Тази предизборна кампания беше вяла. Това заяви в интервю за предаването "Хоризонт за вас" политологът Борислав Ангелов : В сравнение с предходните избори забелязахме липса на политика за сметка на истерия и скандали. Ние не наблюдаваме сблъсък..

публикувано на 24.03.17 в 14:07

Около 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден

Близо 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден. Специални мерки полицията в София взема за футболната среща между България и Холандия в събота вечерта.  От МВР уточниха, че у нас ще има 12 294 секции и 184 подвижни места за гласуване и още 254..

публикувано на 24.03.17 в 13:49

Последен ден на предизборната кампания

19 партии и коалиции ще се борят за гласовете на избирателите от района на Кърджали в неделя. Всъщност битката започна далеч преди началото на кампанията и тя е насочена към фрагмент от населението, който до скоро гласуваше анблок за определена..

публикувано на 24.03.17 в 13:32

Блокади на границата с Турция заради "изборния туризъм"

На ГКПП "Капитан Андреево" започна пореден протест срещу "изборния туризъм". Протестиращите блокираха движението от Турция. Искаме българите, живеещи в страната, да решават съдбините на България, а не хора, които живеят другаде, да гласуват..

публикувано на 24.03.17 в 12:56

„Екзакта Рисърч Груп”: ГЕРБ води с 3% пред БСП, възможен е и шестпартиен парламент

„Екзакта Рисърч Груп” проведе национални представителни изследвания в началото, в средата и в края на изборната кампания. Изследването в самия край на кампанията – четири дни преди вота за парламент показва, че на 26 март 2017 г. биха могли да..

публикувано на 24.03.17 в 11:19

Геновева Петрова: Отношенията между България и Турция могат да повлияят на колебаещите се за кого да гласуват

Изострените отношения между България и Турция, както и акциите по границата против т.нар. "изборен туризъм", ще повлияят на част от избирателите, които все още не са решили за коя партия да гласуват в неделя. Това каза в предаването "Преди всички"..

публикувано на 24.03.17 в 11:03

Ваня Нушева: В кампанията имаше един положителен и един негативен факт

Наблюдателите на "Прозрачност без граници" за пореден път ще следят за честното и демократично провеждане на вота. В предаването "Преди всички" програмният директор на асоциацията  Ваня Нушева  обясни какво ѝ е направило впечатление в тази кампания:..

публикувано на 24.03.17 в 10:19

Христофор Караджов: Има голямо желание да се гласува сред българите в САЩ

В Съединените щати на изборите ще се гласува в 35 секции, колкото е лимитът по закон. Най-много са те във Флорида, Калифорния и Илинойс. ЦИК дори се принуди да се откаже от някои от местата, за които имаше подадени заявления, за да се вмести в законовия..

публикувано на 24.03.17 в 09:36

Борислав Мавров: Има нарастващ интерес към нашата платформа за ориентиране на избирателя

Две платформи помагат да избирателите да се ориентират колко близо до техните собствени разбирания стоят предизборните програми на партиите и коалициите, които се явяват на изборите. След отговор на въпроси те показват коя е най-близката до възгледите на..

публикувано на 24.03.17 в 09:20

Ива Таралежкова: Партиите излязоха късно с платформите си, с които хората да се запознаят

Партиите, които ще участват на изборите, издадоха много късно своите платформи, с които хората да могат да се запознаят, заяви в предаването "Преди всички"  Ива Таралежкова  от Форум "Гражданско участие". Тази организация се зае да прочете някои от..

публикувано на 24.03.17 в 08:25

МВР показа как ще се проверяват секциите, в които гласуваме

Полицията и общинските власти показаха днес как на практика ще се проверяват изборните секции у нас, преди да бъдат запечатани преди вота в неделя. Място на демонстрацията се оказа едно от рисковите за купуване на гласове села в Софийска област..

публикувано на 23.03.17 в 15:43

"Алфа Рисърч": 2,6% преднина на ГЕРБ пред БСП сред твърдо решилите да гласуват

2,6% преднина на ГЕРБ (31,7%) пред БСП (29,1%) сред твърдо решилите да гласуват. Това отчита националното представително проучване на "Алфа Рисърч" в навечерието на предсрочните избори за 44-тото Народно събрание. Изследването е проведено в периода 20-22..

публикувано на 23.03.17 в 14:50

Какво очакват жителите на Разград и Плевен от новите депутати

Как избирателите видяха, чуха политическите послания? Ориентираха ли се за кого да гласуват? Какво ще очакват от новите народни избраници? В Плевен кандидатите за народни представители почти приключиха кампаниите си. Прави впечатление..

публикувано на 23.03.17 в 14:30

ЕСТАТ: ГЕРБ води с 2,6% пред БСП, шест партии влизат в новия парламент

Проучване на ЕСТАТ дни преди вота показва висока готовност за гласуване - 65% са категорични, че ще упражнят правото си на глас на 26 март. Изследването на общественото мнение агенцията е направила между 8 и 15 март и е финансирано със собствени..

публикувано на 23.03.17 в 12:35

АФИС: Темата "Турция" доведе до съществени електорални пренареждания

Дни преди извънредните парламентарни избори все още остава неясен отговорът на въпроса кой ще е победителят. С равни възможности за първо място са двете водещи партии БСП и ГЕРБ, като БСП има предимство сред твърдо решените да гласуват, а ГЕРБ все..

публикувано на 23.03.17 в 12:26

Михаил Константинов: Изборната ни система е напълно защитена

Опити за намеса в нашите вътрешни работи има, но аз съм напълно убеден, че те ще бъдат безуспешни, както са безуспешни и до този момент.   Нашата изборна система е напълно защитена, защото тя не използва електронен пренос на данни! Дори целият интернет..

публикувано на 23.03.17 в 09:40