На чаршията, в чата

"На чаршията, в чата" - неделно предаване в ефира на Радио Кърджали в което слушатели споделят мнение и коментират темите на деня в социалните мрежи и на ефирния телефон: 0361 22 470. 

Неделя от 14.00 до 16.00 часа. 

Водещ: Галина Стефанова. 

 

Учениците от Детски младежки парламент се подготвят за инициативите си

Младежи с инициативи за активиране на гражданското участие

Учениците от Детски младежки парламент към ОДК се включват в инициативи за активизиране участието на гражданите в дигиталната платформа „Кърджали за теб“, съобщи в предаването „На чаршията, в чата“ на Радио Кърджали Росица Средкова, председател на..

публикувано на 17.05.22 в 10:51
Кадир Мустафов

Кадир Мустафов: На дневен ред са високите цени, а не отделянето на Кърджали от селата

Тази тема е претоплена манджа, новите управляващи да не разделят хората, а да ги обединяват и да намерят друга тема за разговор, коментира Кадир Мустафов в предаването „На чаршията, в чата“, поставената за дискусия тема – предложението за отделяне в..

публикувано на 09.05.22 в 01:53
Даниела Коджаманова

Даниела Коджаманова: Разделянето на Кърджали и селата е предизборен балон, идея, хвърлена в нищото

Когато партиите нямат идеология, която да привлича електорат, възраждат „брадясали“ идеи. Отделянето на град Кърджали от околните села в различни общини ще създаде административен хаос без никакви положителни последици. По-добре щеше да е, идвайки в..

публикувано на 09.05.22 в 01:34
Мехмед Ашъкхасан, секретар на читалището в с. Токачка

Баби и дядовци отглеждат внуци на село, родителите контролират през интернет

Пенсионери, изселници в Турция, са сред редовните читатели в библиотеката в читалището на крумовградското село Токачка. Основно ученици от средищното училище, студенти и пенсионирани учители са тези, които се възползват от над 6000 тома литература в..

публикувано на 04.05.22 в 22:23
Фатме Бекир от село Великденче

Фатме от Великденче боядисва и яйца, но си почита байрама

Мъжете са на гурбет, няма кой да вдигне, да погребе мъртъвците. Добре, че децата избягаха в чужбина, който остане тук, трябва да се бори. Така реди философията на живота Фатме Мехмед Бекир от джебелското село Великденче. Тя не е християнка, но ако й..

публикувано на 04.05.22 в 19:00
Д-р Йорданка Господинова

Бог не е догма, Той дава правото на самоучастие

Всеки светец има минало и всеки грешник има бъдеще "Когато човек отива в Йерусалим за първи път, тръгва с нагласата за екскурзия. Попадайки там, се убеждава, че е на по-различно място, което не прилича на другите места по света...

публикувано на 28.04.22 в 22:19
Тата Тарасова

Рускинята Тата: Българите са любопитни, но доброжелателни, държат на приятелството

Рускинята от Литва Тата Тарасова пее български народни песни, готви зелник, рисува съселяните си и се чувства у дома в ивайловградското село Свирачи. „В първата ми сутрин в село Свирачи ме събуди звъна от хлопките на кози, които преминаваха под..

публикувано на 26.04.22 в 14:52
Любителската театрална трупа

Театрални постановки радват нашенци в Перуджа за празниците

С театрални постановки отбелязват Великденските празници нашите сънародници в Перуджа, Италия. Това съобщи за Радио Кърджали  Николай Николов, председател на Асоциация „ Малката България в Централна Италия“. Любителската театрална формация..

публикувано на 25.04.22 в 13:49
Улиците в с. Пчеларово са кални през зимата, прашни през лятото, а в някои случаи - опасни

Пчеларовци готови на протести, заради разбити улици и пълни контейнери със смет

Жители на чернооченското село Пчеларово са готови на протестни действия, събират подписка с искане за подобряване на инфраструктурата в населеното място. В цялото село няма една асфалтирана улица, което води  дори до заплаха за човешки..

публикувано на 12.04.22 в 00:16
Посланикът на САЩ Херо Мустафа участва в инициативата

Даниел Киряков: Украинските бежанци искат работа, а не помощи от държавата

Поне 200 души, бягащи от войната в Украйна и временно намерили закрила у нас в областите Варна, Добрич, Бургас, се информираха за възможностите за работа. Това се случи в инициативата „Заедно с Украйна“, трудова борса, организирана от..

публикувано на 12.04.22 в 00:16