На чаршията, в чата

"На чаршията, в чата" - неделно предаване в ефира на Радио Кърджали в което слушатели споделят мнение и коментират темите на деня в социалните мрежи и на ефирния телефон: 0361 22 470. 

Неделя от 14.00 до 16.00 часа. 

Водещ: Галина Стефанова. 

 

Иван Робов

Председател на РИК: Партиите да изпратят компетентни хора в СИК

Районната избирателна комисия в Кърджали започна работа. Първото ѝ заседание беше насрочено за 17 часа на 22 април, като първите решения бяха свързани с организационни въпроси. Комисията работи в сградата на областната администрация, в стая 202, с..

публикувано на 23.04.24 в 00:10
Мирослав Шопов

Лош път до яз. "Кърджали" тревожи бизнеса

Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в..

публикувано на 17.04.24 в 13:43

Ученици: Трябва да сме активни граждани, ако искаме по-добър живот

Винаги има смисъл. И – не на апатията! Така с две изречения може да се обобщят уроците, които младежи са научили от участието си в проект за запознаване с работата на местните власти. Изводът, обобщен в няколкото думи изрече в ефира на Радио..

публикувано на 16.04.24 в 16:56
Василка Рашкова

Нахапана от кучета: Чиновниците да плащат глобите от джоба си, а не от хазната

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета. Василка Рашкова получи обезщетение от 5000 лв., на което обаче не се зарадва. „ Исках делото да има друг ефект, не формален – ето ти парите и върви където си искаш. Въпросът е,..

публикувано на 16.04.24 в 09:47
Даниела Петрова

Даниела Петрова: Кърджали има всички дадености за развитие на туризма, но трябва да работим заедно

Редица идеи обмисля и ще предложи за ефективното изпълнение на Програмата за развитие на туризма в Община Кърджали за 2024 година Даниела Петрова, общински съветник, избрана с листата на партия „Възраждане“ и председател на комисията „Европейски..

публикувано на 16.04.24 в 08:42
Трифон Ламбов

Читалището в Тополовград става на 130 години

Сто и тридесет години ще честват в Тополовград от създаването на читалището си „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ през месец май. Годината е избрана неслучайно. „ Първите източници за читалището в Тополовград ги черпим от една публикация в..

публикувано на 12.04.24 в 20:00
Снимката е илюстративна - излезли от употреба електроуреди

До края на април събират активно електронни и електрически отпадъци в община Смолян

До края на месец април в община Смолян продължава активната кампания за приемане на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съобщи главният еколог инж. Хамди Моллов. „Община Смолян организира събирането на опасни отпадъци за поредна..

публикувано на 08.04.24 в 22:34

Д-р Петя Терзиева-Петрова: Всеки българин трябва да носи фолклора ни на 100 процента

Три поколения момичета пазят с танците си жив българския фолклор в пограничния Тополовград. Българският фолклор трябва да се пази и да се предава на поколенията напред. Това е всеизвестна истина. Всички със сигурност я знаем, но малцина са..

публикувано на 08.04.24 в 17:41
д-р Диана Вълчева

Д-р Вълчева: Туберкулозата е лечима, но профилактиката ѝ е изключително важна

Леко увеличение в заболеваемостта от туберкулоза сочат данните за първите три месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата. От януари досега новорегистрираните с това заболяване са 8 души, като четиримата са от едно семейство. Сред..

публикувано на 27.03.24 в 15:14
Представителите на Детския младежки парламент на гости на Радио Кърджали

Децата на Кърджали към политиците: Не правете хаос в държавата!

Търпение, уважение, спокойствие, постоянство са малка част от качествата, които всеки човек трябва да притежава, за да живеем в по-добро общество. Това препоръчаха членовете на Детския младежки парламент към Центъра за подкрепа и личностно развитие –..

публикувано на 26.03.24 в 10:12