На чаршията, в чата


Снежанка Чернева-Попова

Българска флейтистка в Германия: Да свириш на празна зала е подтискащо

Подтискащо е да свириш на празна зала, да не можеш да почустваш ответната страна, емоцията, която идва от публиката. Това са думи на Снежанка Чернева-Попова, която е оркестрант-флейтист в Нова Лаузитцка филхармония в гр. Гьорлитц, област Саксония,..

публикувано на 03.01.21 в 22:03

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

От проф. Татяна Дронзина, доктор на политическите науки, преподавател в Софийския университет, изследовател в областта на тероризма и радикализацята, с многогодишен опит по въпросите на тероризма в Централна Азия и балканския регион, но също така..

публикувано на 04.11.20 в 19:30

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

В условията на нарастваща заболеваемост и при засилена обществена дискусия „за“ или „против“, разговаряхме с Гроздан Колев, началник на Регионалното управление на образованието в Кърджали за готовността на училищата за обучение в електронна среда...

публикувано на 27.10.20 в 15:30

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

Надежда, ваксина срещу COVID-19 да стигне до нашата страна още до първото тримесечие на идната година, изрази доц. Михаил Околийски от офиса на Световната здравна организация у нас. В проучване на СЗО обаче по-малко от половината българи са..

публикувано на 18.10.20 в 23:20

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

Българите са водачи сред европейците по неправилна употреба на лекарства, разбрахме в разговор с магистър-фармацевта Антон Вълев – управител на Централната научна аптечна лаборатория и председател на Националната аптечна камара. „Здравната каса..

публикувано на 04.10.20 в 22:55

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Какво се случва, когато Ковид-19 влезе в нашия дом? Какво е преживяването да се превърнеш от лекар в пациент с коронавирусна инфекция? Отговор на тези и други въпроси в разкази от първо лице чухме в предаването тази неделя. Нешка Шопова говори за..

публикувано на 28.09.20 в 19:35

„На чаршията, в чата” с Галина Стефанова

Работещи ли са противоепидемичните мерки срещу ковид-19 в училище и кои са полезните храни на есента? Това бяха основните теми в първото издание на „На чаршията, в чата” след продължителната принудителна ваканция, причинена от пандемията от..

публикувано на 21.09.20 в 20:30

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

В предаването тази седмица коментирахме настъпва ли неоснователна паника или ни владее безотговорно неглижиране на темата, свързана с разпространението на коронавируса. Препоръки за превенция даде младият лекар, д-р Мадлена Карамитева. Ден..

публикувано на 02.03.20 в 10:35

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

Ваня Енчева е победителят в играта ни по повод втория рожден ден на предаването. Наградата, книгата с любовна лирика „Другата любов“, тя получи от автора д-р Йорданка Господинова. Какво още се случи в този емоционален момент, можете да чуете в..

публикувано на 10.02.20 в 11:30

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

Какви промени в живота си очакват след като Великобритания излезе от ЕС, разговаряхме с Мария Димитрова, нашенка, която живее в Лондон и с една майка – Бойка Арабаджиева, чиито деца и внуци също са в столицата на Обединеното кралство. Мария не..

публикувано на 03.02.20 в 11:15