Жена е задържана за притежание на канабис в Смолян

Жена е задържана за притежание на високо рискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Смолян. При полицейска проверка 39-годишната смолянчанка е спряна на ул. “Дичо Петров“ в областния град. Водачката е..

публикувано на 14.05.24 в 16:58
Регионален исторически музей Кърджали

Регионалният исторически музей в Кърджали ще участва в Европейската нощ на музеите

Регионалният исторически музей в Кърджали се включва в отбелязването на Европейската нощ на музеите 2024 на 18 май. Тази година екипът подготвя изложба "Резултати от археологическите проучвания на късноантична и средновековна крепост в м. Язлъ..

публикувано на 14.05.24 в 16:52

В Кърджали се проведе заключителения изпит за кандидатите за „Воден спасител"

Днес се проведе заключителен изпит за кандидатите за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“ и „Воден спасител на открити площи и море“. В закрития басейн на ЕГ „Христо Ботев“ младежите демонстрираха усвоените по време на обучението практически..

публикувано на 14.05.24 в 16:47

Работещите в сферата на висшето образование излизат на протест

Работещите в сферата на висшето образование излизат на протест на 20 май. Той ще се проведе от пред Министерството на финансите, съобщиха от Националния синдикат "Висше образование и наука". "Недоволството се дължи на 3-годишни проблеми,..

публикувано на 14.05.24 в 16:30
Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева представя бюлетините за предстоящите избори на 9 юни.

Представиха бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия. Бюлетините са с..

публикувано на 14.05.24 в 16:15

Задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на Капитан Андреево

Митническите служители задържаха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле със знаци на търговски марки при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната през ГКПП Капитан Андреево. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между..

публикувано на 14.05.24 в 16:13

411 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция

411 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта вчера с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и..

публикувано на 14.05.24 в 16:07

Д-р Димитър Димов: Да не се избързва с реимунизацията на ваксинирани от коклюш деца

По-логично е да не се избързва с реимунизацията на ваксинирани от коклюш деца, на които им предстои да получат след около година следващата защитна доза. Това мнение изказа педиатърът д-р Димитър Димов и се аргументира:  " Мисля, че няма..

публикувано на 14.05.24 в 14:52

Според експерти политическата криза е основна причина за забавянето на влизането на страната ни в еврозоната

България няма да успее да изпълни всички критерии за влизане в еврозоната до юни, когато излиза докладът за конвергенция. Това каза управителят на БНБ Димитър Радев на конференция за въвеждане на еврото. Политическата криза е основна причина за..

публикувано на 14.05.24 в 14:25

Вторият задължителен зрелостен изпит ще се проведе на 20 май

Вторият задължителен зрелостен изпит ще се проведе на 20 май. Учениците се явяват по предмет по избор. Ангелина Костова, началник на Регионалното управление по образованието Кърджали каза: "Най-предпочитаният предмет е биологията и здравното..

публикувано на 14.05.24 в 12:02

Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ - Ардино проведе отчетно събрание

Ловно-Рибарско Сдружение „Бели  брези“ - Ардино проведе отчетно събрание през уикенда. При план за отстрел 152 броя диви свине са отстреляни 219, заяви председателят на сдружението Шахин Байрамов. Общата ловна площ, която стопанисва сдружение е 24 068..

публикувано на 14.05.24 в 11:47

Образувано е досъдебно производство за използване на фалшив документ за придобит осигурителен стаж от 74-годишен жител на областта

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в Областната дирекция на МВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 74-годишен жител на областта представил в Териториалното поделение на НОИ образец за придобит..

публикувано на 14.05.24 в 11:44

Районната избирателна комисия в Кърджали взе решение за заличаване на кандидат за депутат

Решение за заличаване на кандидат за депутат прие на снощното си заседание Районната избирателна комисия  в Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали председателят Иван Робов. "Този кандидат е подал заявление, че се намира във фактическа..

публикувано на 14.05.24 в 11:39

6300 заразени с птичи грип патици ще бъдат унищожени в село Константиново, област Хасково

6300 патици от породата мюлари ще бъдат унищожени заради открит птичи грип в село Константиново, област Хасково. Около сравнително малката ферма се обособяват 3 километрова забранена зона и 10 километрова наблюдавана зона със строги мерки против..

публикувано на 14.05.24 в 10:59

3951 са назначените членове на СИК в Кърджали за предстоящите избори 2 в 1

3951 са назначените членове на секционни избирателни комисии в 9-ти многомандатен изборен район - Кърджали за предстоящите избори 2 в 1 за представители в европейския парламент и народни представители, които ще бъдат произведени на 9 юни. Започнали са..

публикувано на 14.05.24 в 10:57

До трима ще са представителите на формациите при удостоверяването на машините за вота

Централната избирателна комисия определи реда за участие на представители на партии, коалиции, инициативни комитети и на неправителствени организации наблюдатели, които са ще участват в изборите на 9 юни,  в процеса по удостоверяване на машините за..

публикувано на 14.05.24 в 09:33

Надзорният съвет на НОИ решава за 11% увеличение на пенсиите

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще реши за увеличението на пенсиите от първи юли. В Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година е заложен ръст с 11%. В края на миналата седмица обаче стана ясно, че..

публикувано на 14.05.24 в 09:25

Времето остава облачно със слаби превалявания

Днес облачността ще е значителна, около и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони ще са временно интензивни и значителни по количество. В източната половина на..

публикувано на 14.05.24 в 09:11

Два нови случая на коклюш в Кърджали, един в Хасково

Нови 2 случая на заболели от коклюш са регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Кърджали през миналата седмица. Това съобщават от институцията. Намаляват заболелите с варицела, 15 са новите случаи. В сравнение с предходния период от 29..

публикувано на 13.05.24 в 15:11

Само една бъдеща майка е проявила интерес към ваксината срещу коклюш в Кърджали

Все още няма засилен интерес за ваксиниране от бременни жени срещу коклюш в област Кърджали.  Към момента интерес е проявила само една бъдеща майка. В Регионалната здравна инспекция работи специален имунизационен кабинет за поставяне на..

публикувано на 13.05.24 в 14:56