Снимката е илюстративна

С благотворителна акция в помощ на 9-годишно дете стартира мотосезонът в Смолян

 На 14 април, неделя, стартира мотосезонът в Смолян, с  благотворителна акция в помощ на 9-годишно момче. С шествие мотористите  ще преминат по улиците на областния град,  и ще стигнат до крайния квартал "Устово", след което ще се върнат пред..

публикувано на 12.04.24 в 10:33

Времето ще е слънчево и топло

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи. Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места в страната краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър..

публикувано на 12.04.24 в 08:03
Първият български космонавт Георги Иванов (дясно) със съветския космонавт Николай Рукавишников преди старта на „Союз-33“.

12 април - Международен ден на авиацията и космонавтиката

На 12 април отбелязваме 55-тия Международен ден на авиацията и космонавтиката. На тази дата през 1961 г., в 6 часа и 7 минути по Гринуич (9 ч. и 7 мин. московско време), с кораба "Восток 1" Юрий Гагарин започва своята паметна за човечеството..

публикувано на 12.04.24 в 07:53

Унищожават и яйца на заразените кокошки в Хасковско

На заседанието на Областната епизоотична комисия при областния управител на Хасково Гинка Райчева е станало ясно, че заради огнището на птичи грип в Хасково в околностите на града, освен 25 000 кокошки носачки, ще бъдат унищожени и яйцата,..

публикувано на 11.04.24 в 16:58

В село Сърница отпада забраната за ползване на вода за питейни нужди

Отпада забраната и се възстановява ползването на вода за питейни нужди в село Сърница - община Минерални бани, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Лабораторните изследвания са показали, че водата във ВиК-мрежата вече е в съотвествие с..

публикувано на 11.04.24 в 16:13
Лични документи

Двойно увеличение на заявленията за лични документи през тази седмица

Само през първите три дни от настоящата седмица в област Кърджали се отчита повече от двойно увеличение на постъпилите заявления за издаване на документи за самоличност в сравнение с цялата предходна седмица. А спрямо последната седмица на март -..

публикувано на 11.04.24 в 15:59

Над 590 лица от региона са пожелали да бъдат вписани като хазартно уязвими

Над 590 лица от региона са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до момента, съобщиха от офиса на приходната администрация в Кърджали. От началото на месец март до момента в регистъра са..

публикувано на 11.04.24 в 14:22

Ресторантьори в Кърджали очакват силен летен сезон

Силен летен сезон очакват ресторантьори и собственици на туристически атракции. За Радио Кърджали Мирослав Шопов, собственик на плаващ ресторант и рибно стопанство каза:  "Увеличаваме персонала, очаква ни силен сезон, с ръст на..

публикувано на 11.04.24 в 12:41
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Държавата не се крепи на постове и роднини

Като динамична, интересна и тревожна определи ситуацията в страната в момента областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева . Според нея предсрочните парламентарни избори са добър вариант за завършек на съвместното управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ...

публикувано на 11.04.24 в 11:52

Мнение: Професионалната изборна администрация би спестила много проблеми

Създаването на професионална изборна администрация би спестило много проблеми и нередности в произвеждането на избори, счита многократният председател на Общинската избирателна комисия в Хасково- Добромир Якимов: в тези секционни комисии да..

публикувано на 11.04.24 в 11:44
Петър Стойчев

Петър Стойчев е готов да преплува Гибралтарския проток

Роденият в Момчилград плувец Петър Стойчев обяви новото си предизвикателство. Това е Oceans seven - най-трудните седем плувни маратона, администрирани от WOWSA (Световната асоциация по плуване в открити води). Следващата седмица му предстои да..

публикувано на 11.04.24 в 11:26

Зъболекарите отбелязват своя професионален празник

„Българинът не е с добър зъбен статус. Много често пациентите търсят зъболекар, когато вече е много късно и се налага да се вадят зъби. Но ние сме необходимото зло“, каза д-р Екатерина Атанасова, която е председател на Регионалната стоматологична..

публикувано на 11.04.24 в 10:35

Слънчев ще е и вторият ден на Байрама

Днес отново ще бъде слънчево и топло. Ще духа до умерен североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 28°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната..

публикувано на 11.04.24 в 10:10

Огнище на птичи грип е установено в Хасково

25 000 кокошки ще бъдат унищожени заради огнище на птичи грип в Хасково, съобщават от Агенцията по храните.  Огнището на заразата е установено в птицевъден обект за отглеждане на кокошки носачки. Около фермата са определени 3-километрова предпазна..

публикувано на 11.04.24 в 09:46

Боровинки и малини за децата по програмата "Училищен плод"

Малини и боровинки влизат в доставките по "Училищен плод" през следващата учебна година. Това предвиждат промени в Наредбата за прилагането на схемите "Училищен плод" и  "Училищно мляко". В проекта, който подлежи на обществено обсъждане до 8 май,..

публикувано на 11.04.24 в 09:40

Служебното правителство заседава за първи път

От 14 часа днес служебното правителство ще проведе първото си редовно заседание, за да приеме План сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите „две в едно“,  насрочени за 9 ти юни.  Вицепремиерът и финансов министър Людмила..

публикувано на 11.04.24 в 09:38
Пресконференция на ПП-ДБ

ПП-ДБ: С касирането на вота битката за Хасково продължава

Коалицията ПП-ДБ обяви, че приветства решението на Върховния административен съд за касиране на изборите за общински съветници в Хасково и ще направи всичко по силите са да пробие мнозинството, което ГЕРБ и ДПС имаха в следващия общински съвет. Това..

публикувано на 10.04.24 в 18:50

Сезонът за борба с градушките започва по-рано тази година

На 10 април започва активният сезон за борба с градушките.  Противоградовата защита покрива територия от около 22 милиона дка в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен от 11 командни пункта и 262..

публикувано на 10.04.24 в 17:20
Никола Чанев

Насрочиха консултациите между партиите за състав на РИК в Кърджали

Областният управител Никола Чанев насрочи публични консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание за определяне състава на Районна избирателна комисия за произвеждане на изборите на 9 юни, които ще са 2 в 1 -ще се..

публикувано на 10.04.24 в 16:17

ВСС отново отложи избора на председател на Окръжния съд в Хасково

Изборът на председател на Окръжен съд - Хасково отново не се състоя. Висшия съдебен съвет за пореден път не успя да избере един от двамата претенденти за поста. Повод за отлагането този път станаха публикации в електронни медии от 2016 г, в които се..

публикувано на 10.04.24 в 14:35