Новини

Футболна АРДА става на 100 години

Футболен клуб АРДА има рожден ден днес и става на 100 години, съобщиха от пресслужбата на отбора. Празненствата по случай вековния юбилей на клуба ще се проведат на 6 септември. От пресслужбата припомнят и някои от по-значимите дати от..

публикувано на 10.08.24 в 10:58

Прогнозата е за променлива облачност и слаб дъжд, но високи температури

Слънчево време прогнозират синоптиците за съботния ден. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен...

публикувано на 10.08.24 в 08:44

В събота откриват ловния сезон за пернат дивеч

Новият ловен сезон се открива тази събота. Сезонът започва с лов на прелетен пернат дивеч - гургулици, гугутки, яребици, пъдпъдъци, гривяк, гълъб. От тази година заради европейска директива се намалява о тстрела на гургулица - на 3 гургулици..

публикувано на 09.08.24 в 17:46
В началото на юли жителите на Дрангово протестираха, за да запазят училището си

Училището в Дрангово няма да бъде закрито

Две основни училища в област Кърджали ще бъдат закрити и няма да приемат ученици за новата учебна година. Те са в кирковското село Старово и в чернооченското село Паничково. Основното училище в Дрангово, община Кирково, ще продължи да функционира и..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Отворено занятие по алпийска подготовка ще проведат военнослужещи от Сухопътните войски в Смолян

101-виалпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка на 12 август, понеделник, от 09.00 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян. По време на занятието ще бъдат демонстрирани техники за..

публикувано на 09.08.24 в 12:43

Президентът Радев: Най-подходящата дата за новите избори е 20 октомври

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер...

публикувано на 09.08.24 в 10:58

Спасиха турист паднал от стръмен скат

Четирима спасители от пожарната служба в Кърджали и двама полицаи от РУ – Кърджали са извадили туристка, паднала от стръмен скат при поход. Инцидентът станал малко преди 12 часа вчера на екопътека „Райски изглед“ в района на село Пъдарци...

публикувано на 09.08.24 в 10:54

Горица Грънчарова-Кожарева – новият служебен премиер на България

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за..

публикувано на 09.08.24 в 09:22

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство. За първи път от там потвърждават това в отговор на запитване на БНР. Институцията обаче, не съобщава от кого е заявена марката. От Патентното ведомство описват заявената марка като..

публикувано на 09.08.24 в 08:45

БСП и ГЕРБ-СДС поискаха избори на 20 октомври

"Моите възможности за избор на министър-председател са драстично ограничени. Веднага пристъпих към разговор с всички потенциални премиери, които не са приключили окончателно. Не можем да бавим повече процеса и трябва да има яснота в държавата за нейното..

публикувано на 08.08.24 в 18:03

Свободните места в гимназиите в областта са около 190

Девет ученици са класирани в четвъртия етап на кампанията за прием след 7 клас в профилирани и професионални гимназии в област Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. "Трима..

публикувано на 08.08.24 в 15:50

Отмениха бедственото положения в общините Харманли и Тополовград

Отмениха бедственото положения в общините Харманли и Тополовград заради големия пожар, който възникна край село Черепово.  Със своя заповед областният управител на Хасково Мехмед Атаман отмени  бедственото положение в 12:00 часа на обяд днес, тъй като..

публикувано на 08.08.24 в 15:10
Откритата при проверка на

Откриха около 22 кг марихуана и близо 9 кг кокаин на "Капитан Андреево"

Марихуана във фабрични кухини на автомобил и кокаин по телата на на пътници откриха митничарите от отдел „Борба с наркотрафика“  на митнически пункт „Капитан Андреево при две отделни проверки на леки автомобили, излизащи от страната. Това съобщиха от..

публикувано на 08.08.24 в 14:40

Полицията в Северна Гърция взима допълнителни мерки за сигурност

Гръцката полиция взема допълнителни мерки по защита сигурността на гражданите в районите на Северна Гърция. Откриват и полицейска школа в Ксанти. Вземат се мерки по увеличаване на сигурността в северната част на страната и спиране на престъпността на..

публикувано на 08.08.24 в 14:15

Петима са задържани след сбиване в Смолян

Петима души са задържани в полицията в Смолян след сбиване, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Снощи около 22:15 часа, на телефон 112 е получен сигнал за възникнал скандал, прераснал в сбиване между група мъже в района на ул. "Станевска"...

публикувано на 08.08.24 в 12:50

Спряха незаконно превозване на животни

Незаконен превоз на животни установиха полицейски служители в хода на специализирана операция, проведена на територията на РУ - Кирково на 7-ми август. При извършена проверка в село Бенковски на товарен „Мерцедес“ полицаите констатирали, че..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

Нарастват заразени с чума животни в Гърция, умъртвени са вече над 18 000

Увеличават се положителните проби на заразени животни от чума в Гърция. Засилват се мерките, като се проверява и качеството на млякото. Над 18 хиляди животни са умъртвени поради разпространение на чумата сред овце и кози, съобщават санитарните власти...

публикувано на 08.08.24 в 11:15

Тютюнопроизводителите в с. Кран губят пари заради сушата

В кирковското село Кран 70% от населението отглежда тютюн, включително и кметът. Жителите обаче срещат трудности в отглеждането му заради засушаване в климата. Това каза кметът Мустафа Юсеин. Той обясни, че ако има повече валежи вероятността да изкарат..

обновено на 08.08.24 в 10:22

Румен Радев ще проведе консултации с парламентарните формации

Държавният глава Румен Радев ще проведе консултации за съставяне на служебно правителство с парламентарните формации.  Те са поканени на "Дондуков" 2 от 17.00 часа днес, предаде репортер на БНР.   На четвъртия ден, след като президентът пристъпи към..

публикувано на 08.08.24 в 08:45

Предимно слънчево ще е над Родопите

Днес времето ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Кърджали и Хасково 33°-35°, в Смолян - 26° . В планините ще бъде предимно слънчево. В..

публикувано на 08.08.24 в 08:05