За ден 271 кърджалийци подадоха онлайн годишни данъчни декларации

Само за ден 271 кърджалийци пуснаха онлайн предварително попълнени годишни данъчни декларации, отчетоха от офиса на приходната агенция в Кърджали.  Формуляри са достъпни  в портала за електронни услуги на НАП.  Потребителите, които имат персонален..

публикувано на 18.03.24 в 16:54

Откриват новоизградения планетариум към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали

Планетариумът към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в град Кърджали ше бъде открит официално на 20 март т.г. Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и директорът на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ Агоп Узунбохосян ще..

публикувано на 18.03.24 в 14:57

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство

Кандидатът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел прие папката с проучвателния мандат за съставяне на приветлство, връчена ѝ от президента Румен Радев. "Поемам мандата от името на ГЕРБ –СДС с чувство за отговорност, защото България има нужда от стабилност, която..

публикувано на 18.03.24 в 12:25

Задържаха 24-годишен за кражба от рецепция на хотел

Във връзка с подаден сигнал за извършена на 16.03.2024 г. около 01.00 часа кражба на сума в размер на 468 лева от рецепцията на хотел в гр.Кърджали, полицейски служители са предприели издирвателни мероприятия, които са довели до установяване на..

публикувано на 18.03.24 в 10:48

Децата от българското неделно училище в Истанбул представиха обичаите за Сирни заговезни

Учениците от българското неделно училище „Свети Свети Кирил и Методий” в Истанбул заедно с техните преподаватели, родители и много гости представиха традиционните обичаи на Неделя Сиропустна, известна като Сирни заговезни и като Прошка. По този повод..

публикувано на 18.03.24 в 10:18

Топло и предимно слънчево

През нощта ще е предимно ясно, около полунощ с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София – около 4°. Утре облачността ще е..

публикувано на 18.03.24 в 09:06

Започва Великият пост, въздържаме се от определени храни и от лоши помисли

За православните християни започва Великият пост. В следващите 40 дни до Страстната седмица вярващите са призовани да се въздържат не само от определена храна, но преди всичко в мислите и делата си. "Пробуждане на съвестта" нарича този период патриарх..

публикувано на 18.03.24 в 09:04
Румен Радев

Президентът връчва мандат на ГЕРБ-СДС

На фона на почти провалени преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ -  днес по обед се завърта и парламентарната рулетка. В 12 часа президентът Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за формиране на кабинет на ГЕРБ-СДС, след..

публикувано на 18.03.24 в 08:57

Производители на чисти храни се събират в Момчилград през април

На 9 април община Момчилград организира фестивал на местните производители под надслов "Вкусът на традициите".  Проявата е насочена към местни производители, които ще демонстрират уникални и чисти храни и продукти.  На щандовете посетителите ще могат да..

публикувано на 17.03.24 в 17:09

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри барелеф на отец Александър Чакърък в Одрин

В Одрин вицепрезидентът Илияна Йотова откри в българската църква "Свети Георги" барелеф на отец Александър Чъкърък, който приживе беше предстоятел на храма. Днес се навършва една година от кончината на отеца. Той беше р адетел за опазване и..

публикувано на 17.03.24 в 14:09
Кукери в Ивайловград

Кукерите в Ивайловград играят на площада

Кукерското шествие в Ивайловград вече достигна централния градски площад. Очаква се тук кукерите от квартал "Лъджа" да изиграят емблематичното за тяхната група "Ляво хоро". То се играе наобратно - от дясно на ляво - напук на Дявола и злите сили...

публикувано на 17.03.24 в 12:42
Кукуровден в Ивайловград

Започна Кукеровден в Ивайловград ГАЛЕРИЯ (Обновена)

Празникът Кукеровден започна в Ивайловград и предизвика истинска еуфория по улиците на южния родопски град.  Шествието на кукерите от кв. "Лъджа" тръгна от Бейовата къща. Приготовленията за този ден продължават през цялата година. А днес са започнали..

публикувано на 17.03.24 в 10:34

Сирни Заговезни е, искаме и даваме прошка

За православния свят днес е Сиропустна неделя. Това е последният ден преди началото на Великия пост, с който вярващите се подготвят да посрещнат Христовото Възкресение.  Особен белег на днешния ден е взаимното опрощение.  Денят е познат и като Сирни..

публикувано на 17.03.24 в 09:24

Облачно, без валежи и с положителни температури

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца. През нощта от запад облачността ще се увеличава и над западната половина от страната ще е значителна.  Предимно ясно ще е над  източните райони, където сутринта на..

публикувано на 17.03.24 в 08:20
Плаж в Пелопонес, Гърция

В Гърция ограничават поставянето на чадъри, шезлонги и маси по плажовете

Нова наредба в Гърция осигурява свободен достъп до морето, като ограничава поставянето на чадъри, шезлонги и маси от заведенията. Още от април, преди началото на активния туристически сезон, се въвеждат в Гърция новите мерки за повече..

публикувано на 16.03.24 в 17:59

Патриарх Неофит беше погребан до гроба на Екзарх Йосиф от южната страна на храм "Света Неделя"

Литийно шествие с тялото на Негово Светейшество потегли потегли от патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" към храм "Св. Неделя", където пристигна малко преди 14 ч. Малко преди 14:30 ч. патриархът беше положен за вечни времена от южната..

обновено на 16.03.24 в 16:46

Над 800 ученици от 160 училища от страната участваха в престижно състезание в Кърджали

Кърджали стана домакин на  националния кръг на международното състезание по английски език KGL (Kangaroо Global Linguistics 2024). Домакин на престижния форум станаха  ЕГ „Христо Ботев“ в партньорство с ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“...

публикувано на 16.03.24 в 16:36

Първо общинско състезание по плуване за ученици се провежда в Хасково

Община Хасково организира днес и утре /16 и 17 март/  Първо общинско състезание по плуване на Плувен комплекс Хасково. Повече от 170 деца от Хасково, Пловдив, Димитровград и Кърджали участват в първенството, което Община Хасково има амбицията..

публикувано на 16.03.24 в 16:04

Литийното шествие с тялото на Негово Светейшество достигна до храма "Св. Неделя"

Литийно шествие с тялото на Негово Светейшество потегли потегли от патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" към храм "Св. Неделя", където пристигна малко преди 14 ч.  Процесията се движеше бавно, съпроводена от много хора. Тялото на..

публикувано на 16.03.24 в 14:14

Младежка политическа академия организира БСП-Кърджали

 Общинският съвет на БСП-Кърджали взе решение за провеждане на младежка политическа академия. Общинскят лидер  Георги Кючуков каза за Радио Кърджал, че това решение е породено от факта, че доста млади хора от региона последно време се ориентират към..

публикувано на 16.03.24 в 14:05