Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международните превозвачи няма да блокират границата с Турция, но блокада може да има

Снимка: БГНЕС

Международните превозвачи няма да проведат утре планираната блокада на българско-турската граница. Те ще изчакат срещата на транспортните министри на България и Турция, която предстои на 21-ви февруари, съобщи за "Хоризонт" Ангел Траков - председател на Съюза на международните превозвачи: 

Решихме да останем в стачна готовност до момента на срещата. Нашето искане в петък беше да има среща между двете страни, именно на която да се представят исканията и от двете страни, да се стигне до някакви компромисни решения, за да се изградят ясни и точни правила за работа от тук нататък. Тъй като вече такава среща е насрочена вчера в 18 часа, ако не се лъжа Анкара.е потвърдила срещата за 21-ви февруари, ние решихме, че ще оставаме в стачна готовност до момента на срещата, на която вече ще видим какво ще се получи като резултат от тази среща.

Траков добави, че утре границата ще бъде блокирана само от камиони на малки и средни превозвачески фирми, които са най-потърпевши от проблема с разрешителните:  

В събота бях на среща с тях. Това е група от фирми, които не са организирани в някаква структура, браншова или каквато и да била друга, с която да може да се води комуникация с един орган, това са много фирми, няма как да осъществим този контрол, комуникация по-точно, и най-вероятно те ще бъдат на границата, ще си поставят исканията, те реално са засегнати буквално най-много в момента от текущия проблем. Аз ще бъда на границата и ще се опитам да разясня на всички останали, какво е нашето становище, какво сме предприели и какво сме решили. Искрено се надяваме да постигнем дипломатично решение на проблема.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!