Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Музикална зона" на 12.02.2014 слушаме песни от Русия с любов

Снимка: www. uhromogopola.com.ua
Само след два дни, на 14 февруари в света се чества деня на Св. Валентин – празник на всички влюбени. Картичките във вид на сърчица, признанията в любов и подаръците отдавна станаха негови неотделими атрибути. В Русия този празник, станал популярен в началото на 90-те години на 20-ти век, постепенно се забравя. За онези обаче, които все още на 14 февруари честват деня на всички влюбени, в много руски градове са подготвени изненади. А ние в днешната зона за руска музика слушаме любовните песни на Филип Киркоров, Лайма Вайкуле, Ирина Дубцова, Марина Александрова, Стас Михайлов, Дима Билан, Стас Пьеха, Татяна Недельская, Андрей Бандера, Николай Басков и Надежда Кадышева, Олег Газманов, Ирина Круг, Сергей Дубровин, Денис Майданов.
По публикацията работи: Лилия Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Франция, мон амур! Еп.29

Епизод 29 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" е посветен на най-мелодичния и най-романтичния език в света. Водещият Нурай Садулов обяснява защо френският е наричан „езикът на любовта и на дипломацията“. Освен това посочва в кои международни организации е и работен и официален език. Ще чуете интересно интервю с г-жа Вяра..

публикувано на 07.10.24 в 20:18
Лион, Франция

Франция, мон амур! Еп.28

В епизод 28 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов отделяме специално внимание на главния град на регион Оверн-Рона-Алпи. Ще чуете кратка информация за славното минало на Лион. Ще научите на какви дейности и производства градът е бил столица през вековете. Ще разберете коя е жената, дала..

публикувано на 07.10.24 в 20:16
Коледно настроение в град Клермон-Феран

Франция, мон амур! Еп.27

В епизод 27 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" водещият Нурай Садулов представя градовете Клермон-Феран и Мулен в Централна Франция. Ще чуете: Как е образуван град Клермон-Феран? Кои са историческите и архитектурните обекти и паметници, привличащи най-много туристите? На какво се дължи тъмният цвят на някои..

публикувано на 07.10.24 в 20:13
град Анси

Франция, мон амур! Еп.26

В епизод 26 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов предлагаме интересна информация за красивия планински град Анси. Ще научите защо наричат Анси „Рим на Алпите“ и „Венеция на Алпите“. Ще разберете кои са културно-историческите забележителности, които привличат туристите. Ще се потопите в приказната..

публикувано на 14.08.24 в 15:13
Град Екс ле Бен е популярна туристическа дестинация

Франция, мон амур! Еп.25

В епизод 25 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов представяме термалното градче Екс ле Бен. Ще чуете: На брега на кое известно езеро се намира градът ? Кой френски поет пише най-известната си романтична поема на брега на това езеро ? Кой и кога е изградил първите терми ? Кои височайши особи..

публикувано на 12.08.24 в 19:19

Франция, мон амур! Еп.24

В епизод 24 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов разказваме най-важните и най-интересните неща за Дисниленд Париж. Посочваме точното местоположение на парковете и даваме указания за най-лесен достъп. Представяме приказните светове на тематичния парк Дисниленд и какви забавни щуротии ви очакват във..

публикувано на 12.08.24 в 19:14

Франция, мон амур! Еп.23

Епизод 23 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов е посветен на националния празник на Франция. Отговаряме на въпросите : Какво се случва на 14 юли 1789 г.? Кое събитие се счита за начало на френската революция ? Как се стига до тази ситуация ? На какво се дължи тежката криза при управлението на..

публикувано на 12.08.24 в 19:01