Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция, мон амур! Еп.26

град Анси
Снимка: Нурай Садулов

В епизод 26 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов предлагаме интересна информация за красивия планински град Анси.

Ще научите защо наричат Анси „Рим на Алпите“ и „Венеция на Алпите“.

Ще разберете кои са културно-историческите забележителности, които привличат туристите.

Ще се потопите в приказната красота на зелените паркове и най-чистото европейско езеро, на чийто бряг е разположен градът.

Ще чуете личните впечатления на една млада учителка, посетила Анси. 

Разбира се, очакват ви и много приятни френски песни. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Град Екс ле Бен е популярна туристическа дестинация

Франция, мон амур! Еп.25

В епизод 25 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов представяме термалното градче Екс ле Бен. Ще чуете: На брега на кое известно езеро се намира градът ? Кой френски поет пише най-известната си романтична поема на брега на това езеро ? Кой и кога е изградил първите терми ? Кои височайши особи..

публикувано на 12.08.24 в 19:19

Франция, мон амур! Еп.24

В епизод 24 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов разказваме най-важните и най-интересните неща за Дисниленд Париж. Посочваме точното местоположение на парковете и даваме указания за най-лесен достъп. Представяме приказните светове на тематичния парк Дисниленд и какви забавни щуротии ви очакват във..

публикувано на 12.08.24 в 19:14

Франция, мон амур! Еп.23

Епизод 23 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов е посветен на националния празник на Франция. Отговаряме на въпросите : Какво се случва на 14 юли 1789 г.? Кое събитие се счита за начало на френската революция ? Как се стига до тази ситуация ? На какво се дължи тежката криза при управлението на..

публикувано на 12.08.24 в 19:01
Кметството в Шамбери

Франция, мон амур! Еп.22

В епизод 22 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ви представяме град Шамбери: Къде е разположен Шамбери и какво е било значението му през Средновековието? Кои са най-важните забележителности на града? Кой е символът на Шамбери? Кой известен писател и философ живее и твори в Шамбери през..

публикувано на 31.07.24 в 12:17
Термите във Виши

Франция, мон амур! Еп.21

В епизод 21 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ще чуете : Защо град Виши е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство ? Какви болести лекуват термалните извори на Виши ? В коя класация Виши е поставен на първо място ? Каква е историята на града и какво представлява „режимът на Виши“..

публикувано на 31.07.24 в 12:12
Дидие Дешан ще остане начело на Франция до 2018 година

Франция, мон амур! Еп.20

Епизод 20 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов е посветен на френския национален отбор по футбол. Ще чуете : Колко европейски и световни титли има националният отбор на Франция по футбол ? Кои велики футболисти са в основата на тези успехи ? Кой френски национал е трикратен носител на Златната..

публикувано на 31.07.24 в 12:07
Мец и катедралата

Франция, мон амур! Еп.19

В епизод 19 на рубриката на Радио Кърджали "Франция, мон амур!" с водещ Нурай Садулов ви представяме главните градове на регион Лотарингия. Ще чуете : Кой град е наричан „градът на мостовете“ ? Какви забележителности можем да разгледаме в град Мец ? Кой български футболист е играл в отбора  на Мец ? Къде е „туптящото сърце“ на..

публикувано на 29.07.24 в 20:46