Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Орешарски: Предстоят консултации с партиите на управлението

| обновено на 28.05.14 в 17:30
Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че на място ще се запознае с всички правени изявления. Това беше отговорът му на въпрос как ще коментира изказването на Лютви Местан, че правителството може да не изкара мандата си.

Дали ще има ремонт в кабинета ще стане ясно след вота на недоверие, обясни Орешарски преди да излети от Рим.

В съвместния разговор на премиера Пламен Орешарски и италианския му колега Матео Ренци е станало ясно, че италианската страна стои зад изграждането на газопровода "Южен поток". Италия поема европейското председателство само след няколко седмици и това е бил повод да се разгледат приоритетите, които ще се застъпят от страната през следващите шест месеца.

Орешарски успя да дойде в Народното събрание буквално от летището след визитата си при папа Франциск в Рим. В края на дебата по вота на недоверие появата му беше посрещната с викове "Оставка".  Депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарна зала и премиерът прецени да не говори от трибуната.

На брифинг в парламента Пламен Орешарски беше атакуван от журналистически въпроси, свързани с бъдещето на кабинета, който той оглавява. Орешарски не даде отговор дали ще последва оставка, дали ще има промени в кабинета и дали има усещането, че е снето доверието към правителството. Той заяви, че предстоят лични консултации с партиите на управлението и след това може да даде своята оценка. Не даде информация дали ще има промени в кабинета, не съобщи и кой ще заеме овакантеното от Искра Михайлова място в Министерството по околна среда и водите




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!